Emergències activa el risc extrem d'incendis a tot el territori

Les temperatures màximes augmenten lleugerament i el termòmetre no baixarà dels 20 graus durant la nit 
29 juny 2019 10:52h
Aemet activa l'avís groc per altes temperatures a tot el País Valencià excepte a l'interior de la demarcació d'Alacant. / GENERALITAT-ARXIU

VALÈNCIA. L'onada de calor continua al País Valencià durant aquesta jornada de dissabte, on les temperatures màximes registraran aquest 29 de juny un lleuger ascens i arribaran fins als 38 graus en localitats com Ontinyent (la Vall d'Albaida), segons la predicció d'Aemet. A més, s'ha activat el nivell de preemergència per risc d'incendis forestals extrem en tot el territori.

En aquest context de temperatures significativament altes, l'avís groc en nivell màxim per la calor està actiu en la major part del territori a excepció de zones de l'interior de la demarcació d'Alacant. Les mínimes continuaran sense canvis.

La calor serà més intensa en punts d'interior com Ontinyent , on el mercuri oscil·larà entre els 38 i 19 graus. Així, els termòmetres arribaran fins als 37 graus a Requena (la Plana d'Utiel-Requena), Oriola (el Baix Segura) i Morella (els Ports), amb temperatures mínimes que oscil·len entre els 19 i 21 graus.

Quant a València i Castelló arribaran aquest dissabte als 36 graus i no baixaran dels 21 i 22 graus, respectivament. Alacant espera una màxima de 32 graus i una mínima de 22.

Amb tot, l'Aemet ha destacat a través de Twitter que, per segon dia consecutiu, aquest dissabte es pot superar el rècord de temperatura més alta en un mes de juny a Morella, Vilafranca i Atzeneta del Maestrat. Observatoris com el de l'aeroport de València i el de Castelló també poden registrar el dia més càlid de juny de les seues respectives sèries.

Més enllà de les temperatures, els cels estaran buits i bufarà un vent variable fluix que tendirà a component est. En matèria d'incendis forestals, el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat ha elevat el risc a nivell roig, és a dir, risc extrem de preemergència en tot el territori valencià.

next