Emergències avisa sobre un temporal de pluja i vent a partir de dilluns

Una borrasca afectarà les zones costaneres i originarà ruixats i tempestes localment fortes
30 novembre 2019 18:20h
Emergències ha traslladat l'avís a organismes i municipis valencians. / EFE ARXIU JUAN CARLOS CÁRDENAS

VALÈNCIA (EFE). El Centre de Coordinació d'Emergències ha emés un avís sobre l'arribada a partir de dilluns d'un temporal de pluja, vent i marítim en l'àrea mediterrània que podria originar ruixats i tempestes localment fortes i persistents. 

Emergències ha traslladat aquest avís a organismes i municipis valencians, i reitera la necessitat d'extremar la vigilància per part dels organismes de seguretat i emergències, així com dels responsables dels plans sectorials i d'àmbit municipal. 

A partir de dilluns s'espera que arribe al sud-est de la península una borrasca que origine ruixats i tempestes localment fortes i persistents. El temporal afectarà sobretot les zones pròximes a la costa, i després s'estendrà cap al nord de l'àrea mediterrània peninsular durant dimarts i dimecres. 

Dimarts la cota de neu podria descendir fins als 800 o 1.000 metres en zones de l'interior del vessant mediterrani i es podrien produir ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora. Segons els models de predicció, el temporal podria remetre durant dijous.

next