Els responsables d'emergències signen un comunicat conjunt davant "les informacions errònies"

El document tracta de donar tranquil·litat a la població davant algunes dades falses "que estan circulant sobre les conseqüències i l'estat actual del pas de la DANA" en llocs com Oriola, Rojals, Almoradí i Dolores
15 setembre 2019 18:31h
Veïns d'Oriola netegen d'aigua i fang les seues cases aquest diumenge. / MORELL, EFE

VALÈNCIA. Els organismes responsables de donar resposta a les emergències han emés aquest diumenge un comunicat conjunt per a donar tranquil·litat a la població davant "les possibles informacions errònies que estan circulant sobre les conseqüències i l'estat actual del pas de la DANA". "La Generalitat Valenciana, la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana i la Unitat Militar d'Emergències del Ministeri de Defensa volem enviar un missatge de tranquil·litat a la població davant les possibles informacions errònies que estan circulant sobre les conseqüències i l'estat actual del pas de la Depressió Aïllada en Nivells Alts pel nostre territori", indica en el seu encapçalament aquest document de tres pàgines.

Continua dient que "actualment el Centre de Coordinació d'Emergències ha posat fi a la preemergència per pluges i tempestes en tota la Comunitat Valenciana. Es manté l'emergència en Situació 2 per inundacions a Oriola i en Situació 1 a la província d'Alacant. També es manté l'emergència Situació 1 a la Vall d'Albaida i a la Costera, a la província de València".

A més, informen que Oriola ja no es troba incomunicada, i que la Confederació Hidrogràfica del Segura confirma la baixada del cabal i no s'espera una nova pujada. "Els efectius d'emergències continuen treballant en la reparació dels danys provocats en diferents punts del recorregut, però la situació és cada vegada més optimista", detalla el document.

Pel que fa als desallotjaments, es confirma que s'ha desallotjat una part de la població d'Almoradí i part dels veïns de Dolores. A més, en el cas d'Almoradí ja s'ha restablit la llum i es treballa per a retornar el subministrament d'aigua potable. A Dolores encara no tenen llum ni aigua però sí línies de telèfon fix i mòbil.

També s'han desallotjat dos càmpings, un a Crevillent i un altre a Guardamar del Segura, si bé aquest últim només ha sigut com a previsió.

On no hi ha hagut desallotjaments, indiquen, és a la urbanització de Las Heredades ni al municipi de Rojals. No obstant això, "sí que se'ls ha informat dels procediments d'actuació en cas d'una pujada del cabal o un nou trencament".

next