Emergències eleva l'alerta a taronja per la DANA, que deixarà pluges de fins a 40 litres per metre quadrat en una hora

Les comarques del nord mantenen l'alerta groga per tempestes
26 agost 2019 10:46h
Les temperatures mínimes patiran pocs canvis, mentre que les màximes aniran en descens. / EFE

VALÈNCIA. El servei d'Emergències 112 ha augmentat la preemergència a nivell taronja –risc important– per pluges i tempestes a les demarcacions de València i Alacant, mentre que la de Castelló es manté en nivell groc tant aquest dilluns com el proper dimarts, segons ha informat el 112 en el seu compte de Twitter.

També l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha pujat a nivell taronja el risc de pluges i tempestes a la demarcació de València per a aquest dilluns, que s'estendrà a la demarcació d'Alacant el dimarts, davant l'arribada de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que, sobretot el dimarts i dimecres, pot deixar precipitacions i tempestes en tot el territori.

Segons alerta l'Aemet al seu compte de Twitter, les tempestes poden tindre intensitat molt forta, especialment a partir de la propera matinada i fins a la vesprada del dimarts. Especial atenció als litorals de València i Alacant.

Les pluges intenses que s'esperen podrien deixar fins a 40 litres per metre quadrat en una hora.

Així, aquest dilluns ha començat amb cel nuvolós o cobert amb nuvolositat d'evolució diürna i a la vesprada s'esperen ruixats i tempestes, sense descartar que siguen localment forts a la demarcació de València i sud de Castelló.

A les comarques del nord, l'alerta groga s'activarà cap a la mitjanit d'aquest dilluns i continuarà vigent fins a la nit del dimarts. En el cas de la demarcació de València, el risc alt de pluja començarà al voltant de les 18 hores i es mantindrà vigent durant aproximadament 24 hores.

Les temperatures mínimes patiran pocs canvis, mentre que les màximes aniran en descens, sense canvis en els litorals. El vent bufarà variable fluix amb predomini de la component est, tendint a est moderat en les hores centrals del dia i nord-est moderat en el litoral de la demarcació d'Alacant.

Està previst que aquesta setmana una DANA cause un canvi en la climatologia de la Península i de les Balears i deixe ruixats i tempestes en moltes zones de l'Estat, sobretot entre el dilluns i el dimecres.

next