Una empresa emergent valenciana llança la primera xarxa social per a estudiants d'oposicions

La plataforma busca evitar la soledat de l'estudiantat i fomentar la col·laboració per a resoldre dubtes i facilitar l'estudi
23 desembre 2019 13:09h
La firma ha sigut seleccionada en el programa de Lanzadera. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). La start-up valenciana GoKoan ha llançat "la primera xarxa social per a estudiants d'oposicions". Es tracta d'una plataforma integrada en la web de l'empresa i creada per a facilitar l'aprenentatge fomentant la col·laboració entre els estudiants i la resolució dels seus dubtes, amb un format similar al de qualsevol altra xarxa social.

Segons assenyala la CEO de GoKoan i experta en psicologia de l'aprenentatge, Clara Torrijos, la iniciativa, "a més d'esmorteir el sentiment de soledat, també fomenta un procés d'aprenentatge d'ordre superior que no es pot aconseguir fent solament tests".

"Amb aquesta comunitat, es pretén incentivar que els estudiants resolguen dubtes de la resta de companys, ja que això ajuda en el seu procés d'aprenentatge. D'una banda, fa més conscient l'alumne de quins són els seus punts forts i febles davant un contingut, però, a més, davant determinades consultes, els alumnes han de posar en marxa el procés de record a nivell cognitiu, molt més profund que un mer reconeixement –trobar la resposta correcta davant quatre alternatives de resposta–", afegeix la portaveu de l'empresa emergent en un comunicat.

L'objectiu d'aquesta xarxa social és facilitar l'aprenentatge als estudiants, d'una forma "amena i interactiva, i trencant amb la soledat". En aquest espai, l'usuari trobarà totes les novetats i informació útil sobre el temari que prepara, els estudiants i les etiquetes que segueix o els dubtes d'altres estudiants que podrà respondre o proposar noves.

Aprenentatge col·laboratiu

Tot això, apunten, organitzat com un mur de Twitter. Per això, els preparadors i els mateixos usuaris de GoKoan seran els qui responguen tots els dubtes que es plantegen en la plataforma, de manera que es fomentarà el debat i l'aprenentatge col·laboratiu. Però sempre validat i moderat per preparadors experts en la matèria.

El funcionament és similar al de qualsevol altra xarxa social, on l'usuari pot seguir altres estudiants i veure qui ha començat a seguir-lo. Donar i rebre 'm'agrada' a altres publicacions o comentaris, accedir a les publicacions de les persones que segueix, respondre i veure les respostes als seus dubtes i fins i tot participar quan algú el nomena perquè intervinga en algun dubte. Només és necessari formar part de www.gokoan.com i donar-se d'alta.

GoKoan és una empresa tecnològica d'e-learning que posa la intel·ligència artificial, la ludificació i la ciència al servei de l'ensenyament. Es tracta d'un projecte únic en el mercat que compta amb el potencial d'un algorisme propi que ofereix a l'alumne els avantatges de planificar el seu estudi d'una forma intel·ligent, vinculada als factors de disponibilitat, aprenentatge i progrés en temps real.

La firma ha sigut seleccionada en el programa de Lanzadera, l'acceleradora d'empreses impulsada per Juan Roig, en les instal·lacions de les quals desenvolupa actualment el seu projecte i activitat, a La Marina Real de València. Durant els nou mesos de duració d'aquest programa d'acceleració, l'experiència i sinergies que aporta Lanzadera potenciaran el creixement i la consolidació d'aquest projecte, destacat per un caràcter innovador que el diferencia en el sector de l'aprenentatge.

next