Una empresa de Lanzadera ofereix viatges per la península a bord d'un autobús escolar americà

Truck Railm organitza rutes per a grups d'entre 6 i 8 persones en les quals ofereix activitats a l'aire lliure
28 març 2019 14:28h
Truck Rail ofereix des del passat 22 de febrer viatges de cap de setmana per a entre 6 i 8 persones. / LANZADERA

VALÈNCIA. L'empresa emergent Truck Railm, impulsada per l'acceleradora Lanzadera –de Juan Roig–, llança viatges "exclusius amb aire hippy" per a grups reduïts en bus escolar americà. Les "mítiques" Volkswagen T1 i T2, la Volkswagen hippy que va ser en els 60 i 70 tota una icona de llibertat i síntesi de l'esperit viatger, són un referent d'inspiració per a Truck Rail, l'empresa madrilenya establida a València que acaba d'eixir a la carretera per a organitzar viatges únics en els quals el bon rotllo, l'exclusivitat i la diferència són un dels segells distintius.

El vehicle que s'utilitza en aquesta iniciativa és un autèntic autobús escolar americà que ha sigut convertit en una vertadera casa sobre rodes –amb bany, cuina i llits– mentre es manté intacte per fora per a mantindre inalterada la mítica imatge que tantes generacions d'espectadors tenen d'aquest vehicle tan present en les pel·lícules de Hollywood.

Truck Rail ofereix des del passat 22 de febrer viatges de cap de setmana per a entre 6 i 8 persones i a partir de juny completarà la seua oferta amb el seu producte estrela: una setmana a l'Algarve (Portugal), Cadis, País Basc i Santander. En l'arrancada es donarà prioritat en l'organització als viatges a la zona més meridional de Portugal, amb eixida des de Sevilla, entre altres raons perquè eixa destinació té un dels plats forts de Truck Rail: ones i penya-segats.

El busseig o el caiac són també plans de l'"univers Truck Rail", els viatges del qual inclouen estada, surf, caiac i transport. Les activitats que es realitzen en cada experiència estan en bona mesura obertes –excepte la destinació i punts per a parar i pernoctar– al criteri del grup de viatgers, que té sempre l'última paraula. És una forma diferent, exclusiva i alternativa de viatjar en grup per uns 750 euros per persona a la setmana.

"No és un viatge en autocaravana, que estem més que acostumats a veure-les. Aquest és un altre concepte, una manera de viatjar diferent que no existia a Espanya fins ara. És arribar a una ciutat i que tots sàpiguen que has arribat; és parar en una platja, posar música i tindre pla assegurat per a eixa nit; és fer fotos que recordaràs per sempre; és viatjar amb estil; és viure una experiència única...", explica Javier Guerrero, CEO i fundador de Truck Rail.

El projecte està pensat per a gent jove, d'entre 25 i 35 anys, que vulga viure una experiència amb amics o fer amics en ruta, perquè no solament es contracta per a grups tancats. Si no s'arriba a un grup de sis o huit persones per a completar l'autobús, en Truck Rail s'encarreguen personalment d'ajudar-te a tancar-lo amb altres viatgers interessats i, a més, aporten el conductor –i guia de l'expedició– i una altra persona que s'encarrega de la logística, ja que sempre van dues persones de l'equip al viatge.

Sense xiquets

L'empresa apunta que no és un pla per a famílies, ja que està destinat a un públic sense xiquets, ni tampoc per als qui pretenguen llogar l'autobús com una limusina perquè et deixe a la porta de la discoteca. "Ni pensar-ho, ens agrada cridar l'atenció però no d'eixa manera, oferim una cosa única i volem que continue sent així i mantindre la nostra essència", argumenta el CEO.

Els viatges de cap de setmana organitzats fins ara, a Xàbia i Dénia, li han servit per a anar rodant i comprovar, i segons el CEO li han servit per a saber "que la gent està encantada i amb ganes de repetir. Hem observat que tothom ens mira d'una forma molt especial: la gent jove com amb cara de voler vindre's amb nosaltres i els més majors amb certa nostàlgia. "Com no voldiries seguir-nos quan veus un school bus americà ple de gent amb ganes de passar-ho bé?", es pregunta Guerrero.

El repte que es fixa el CEO és comprar fins a cinc autobusos i realitzar autèntiques expedicions per a crear allà on vagen un ecosistema Truck Rail on ser completament autosuficient.

next