L'empresa promotora de Castor demana que el tancament del magatzem no siga definitiu

L'escrit s'ha conegut el mateix dia en què el Consell de Ministres té previst aprovar un acord per al segellament de les instal·lacions
31 octubre 2019 12:52h
La instal·lació d'emmagatzematge de gas submarí es troba 'hivernant' des del 2014, després dels centenars de sismes registrats al setembre del 2013 en la zona pròxima al magatzem. / JORDI MARSAL, ACN

MADRID (EFE). L'empresa promotora del magatzem de gas Castor, Escal UGS (participada per ACS, l'empresa de construcció de Florentino Pérez, i per la companyia canadenca Escal), ha presentat un escrit al Ministeri per a la Transició Ecològica perquè no es tanque irreversiblement el magatzem submarí situat enfront de les costes de Vinaròs (el Baix Maestrat).

Fonts coneixedores d'eixe escrit han confirmat aquest dijous a EFE la informació que avança Cinco Días, que diu que Escal UGS ha demanat al Ministeri que recapacite "abans de prendre una decisió irreversible" i que realitze nous estudis.

L'escrit s'ha conegut el mateix dia en què el Consell de Ministres té previst aprovar un acord per al segellament definitiu del magatzem, tal com va avançar aquest dimecres el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

La instal·lació d'emmagatzematge de gas submarí es troba 'hivernant' des del 2014, després dels centenars de sismes registrats al setembre del 2013 en la zona pròxima al magatzem.

L'any 2017, el govern espanyol, aleshores del PP, va decidir no reobrir les instal·lacions davant el risc de nous terratrémols després de rebre un informe encarregat a professorat de l'Institut Tecnològic de Massachussetts (MIT) i a la Universitat Harvard.

next