Una empresa valenciana idea el primer robot capaç de seleccionar el millor candidat per a un lloc de treball

El 'software' 'Elenius' és capaç d'oferir "la màxima rendibilitat a les empreses" gràcies a la seua "precisió" en els processos de selecció de personal
18 febrer 2019 18:41h
Jacobson compta amb una plataforma on es generen i emmagatzemen les dades de les empreses i els candidats, mentre que els algoritmes són anònims. / EFE

VALÈNCIA. L'empresa Jacobson, amb seu a València, ha patentat el robot 'Elenius', un software que s'encarrega de dur a terme tots els processos de selecció de personal i reclutament de forma autònoma, segons la companyia.

La robot, amb un algorisme que seqüencia més de 36.900 milions de dades per segon, "desxifra currículums, edita informes psicogènics individualitzats, genera rànquings per a cada oferta i canalitza la comunicació amb els candidats seleccionats".

"'Elenius' és capaç de realitzar milions de seleccions al dia", assegura Jacobson, a més d'oferir "la màxima rendibilitat a les empreses", gràcies a la seua "precisió" i al "el lògic estalvi en el departament de Recursos Humans".

La robot està dissenyada amb "mòduls escalables" per a customitzar-la segons les condicions o el nivell d'implantació desitjat.

La intel·ligència artificial d''Elenius' està basada en la tecnologia d'ADN emocional (ADNe), amb la qual estableix "paràmetres molt precisos sobre allò que les persones seran capaces de fer i no tant sobre el que ja han fet", segons el fundador de la companyia, Elías Azulay.

Azulay explica que el seu producte treballa "amb summa discreció" i ajuda els professionals de Recursos Humans o els "substitueix" perquè "puguen exercir altres activitats".

L'empresa Jacobson compta amb una plataforma en la qual es generen i emmagatzemen al país d'origen les dades de les empreses i els candidats, mentre que els codis algorítmics són seqüenciats de forma anònima als servidors espanyols.

next