L'empresari Emiliano García serà el número dos de la candidatura de Gómez a l'Alcaldia de València

El propietari de la mítica Casa Montaña s'incorpora com a independent a la llista del PSPV 
13 febrer 2019 13:35h
L'empresari és en l'actualitat patró de la fundació València Port i fundació Bancaixa. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. Emiliano García Domene, propietari de l'emblemàtica i reconeguda taverna Casa Montaña del barri marítim del Canyamelar, serà el número dos de la candidatura del PSPV a la ciutat de València. L'empresari s'incorpora així com a independent en la llista socialista per a les pròximes eleccions de maig i anirà per darrere de Sandra Gómez.

Gómez, candidata a l'Alcaldia de València, ha presentat aquest dimecres la incorporació de García Domene com a independent des de la Fàbrica de Gel, un espai que ha indicat que era idoni per a l'ocasió perquè es tracta "d'un espai plural i de debat". La cap de llista ha qualificat García Domene com una persona "progressista, empresari respectat i veí compromés amb el nostre barri".

Així mateix, Gómez ha recordat que el propietari de Casa Montaña es va comprometre i va defensar el barri "quan més difícil estava tot", quan el govern municipal d'aleshores –encapçalat per Rita Barberà– "volia enderrocar el barri". En eixe sentit, Gómez ha subratllat "el compromís personal" d'aquest empresari, qui va "fer passos endavant per defensar-lo davant l'especulació".

A més, la candidata socialista ha dit que García Domene "representa el diàleg i debat" i que "ha fugit de sectarisme" en les taules de debat que ha organitzat, en què "han participat persones de diferent tipus". Per això, Gómez el veu com una persona "capaç d'acordar consensos" dins d'una visió progressista.

Per la seua part, García Domene ha expressat el seu agraïment al PSPV, Ximo Puig i Sandra Gómez, en eixe ordre. A més, ha qualificat de "magnífica oportunitat" la possibilitat d'estar "on es prenen les decisions" per a "poder influir més". L'empresari també ha indicat que el projecte li pareix "il·lusionant" i que "assumeix amb convicció" el treball "dur i important" que li espera. 

García Domene també ha reconegut que Manolo Mata ha sigut una de les primeres persones que s'ha posat en contacte amb ell per a "agrair-li que haja acceptat la proposta" del PSPV. Així mateix, Gómez ha indicat que l'empresari és "una persona molt estimada en el PSPV" i que "tot el partit s'ha mostrat d'acord" amb aquesta incorporació. 

L'empresari és en l'actualitat patró de la fundació Étnor (Ètica dels negocis i de les organitzacions), fundació València Port i fundació Bancaixa. A més, ha sigut membre del comité executiu de Cepymeval (Confederació d'Organitzacions de la Petita i Mitjana Empresa de la Comunitat Valenciana), president d'Acipmar (Associació de Comerciants, Industrials i Professionals del Marítim), membre de la Junta Directiva de la Confederació d'Empresaris Valenciana (CEV) i vicepresident de la Federació Espanyola d'Hostaleria (FEHR).

next