L'EMT avança un any l'arribada de 150 autobusos de tecnologia híbrida i renova la meitat de la flota

Els vehicles començaran a entrar en funcionament en el primer semestre del 2020 i la resta s'introduiran setmanalment fins a mitjans del 2021
24 juliol 2019 18:19h
El 2015 es van posar en funcionament 126 autobusos. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) té previst aprovar aquest divendres la compra de 150 autobusos híbrids que començaran a arribar entre 2020 i 2021, un any abans del que es preveia inicialment. Aquesta compra suposaria la renovació de la meitat de la flota de vehicles amb la qual compta l'EMT en l'actualitat.

Amb aquesta adquisició, el juliol del 2021 la xarxa d'autobusos tindrà una edat mitjana de 7,5 anys, enfront dels més de 13 anys que tenia el 2015 després d'anys sense comprar cap unitat. Els 35 primers autobusos arribaran en el primer semestre de l'any que ve i la resta setmanalment fins a mitjans del 2021.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat l'aposta pel transport menys contaminant i els esforços que s'han fet els últims anys. "Veníem d'un passat on no es compraven autobusos i teníem una flota envellida amb moltes avaries i molt contaminant; i amb la compra d'aquests 150 nous autobusos tindrem una flota renovada i es reduirà l'emissió de gasos contaminants en un 30%", ha explicat.

Segons informen des de l'Ajuntament, des del 2015 s'han posat en funcionament 126 autobusos: el 2016, 41 unitats (dues d'aquestes per al servei especial); el 2017, 37 autobusos, dos d'aquests elèctrics; el 2018 es van licitar els 36 híbrids articulats que van començar a funcionar el 2019 i el juny d'enguany, 12 nous híbrids estàndard. Amb aquesta nova adquisició, l'EMT renovarà més de la meitat de la seua flota, que passarà a tindre tecnologia híbrida.

El concurs públic pel qual es compraran aquests autobusos eixirà per un preu estimat de 65 milions d'euros i en el plec s'introdueix com a novetat una garantia de manteniment per part de l'empresa adjudicatària de set anys. Des de l'Ajuntament destaquen que d'aquesta forma l'EMT s'estalviarà problemes d'avaries i, a més, el personal mecànic pot conéixer millor els nous vehicles, ja que actualment la xarxa compta amb una diversificació excessiva d'autobusos que dificulta la seua gestió unificada. A més, el Banc Europeu d'Inversions s'encarrega de finançar el 50% d'aquesta compra a un interés "pràcticament del 0%", segons expliquen, i una amortització de 15 anys.

next