L'EMT destinarà 75 milions del Banc Europeu d'Inversions a renovar la flota d'autobusos

Es preveu la incorporació de 200 nous vehicles híbrids, 36 dels quals entraran en funcionament en les pròximes setmanes
4 març 2019 17:20h
Un total de 36 autobusos híbrids cobriran els desplaçaments de les línies 19 i 99, que donen servei als Poblats Marítims. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. En els pròxims quatre anys, l'Empresa Municipal de Transport (EMT) de València adquirirà 200 nous autobusos híbrids, segons ha informat aquest dilluns l'alcalde de València, Joan Ribó, qui ha assenyalat que l'Ajuntament invertirà 75 milions d'euros en l'EMT en eixe període, "amb l'ajuda d'un préstec que signarà prompte i en condicions immillorables" amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI). 

En les pròximes setmanes, 36 d'eixos dos-cents autobusos articulats entraran en funcionament per a cobrir els desplaçaments de les línies 19 i 99, que donen servei als Poblats Marítims. Així ho ha explicat el primer edil de València a la Marina de València, on ha presentat els primers d'eixos autobusos "per a renovar la flota, baixar l'edat mitjana dels vehicles, dels 13,8 als 8,5 anys, i reduir les emissions de gasos contaminants en un 1.200%". En els tres pròxims exercicis la flota comptarà amb una cinquantena d'autobusos nous per any. 

Ribó ha exposat que aquesta operació de finançament es pot dur a terme pel fet "d'haver eixit del Pla d'Ajust i gràcies a la solvència de l'EMT". L'alcalde s'ha fet ressò del Pla d'Inversions de l'EMT i ha explicat que l'adquisició dels esmentats autobusos es farà a través del crèdit del Banc Europeu d'Inversions, que "finançarà el 50% en unes condicions ideals: un rèdit d'aproximadament el 0% i una amortització durant tot el període, que és de 15 anys". 

L'alcalde també ha avançat que l'equip de govern estudia accedir a aquest tipus de crèdit del BEI per a abordar altres assumptes que preocupen molt la ciutadania com són la creació d'un parc d'habitatges de lloguer i la intervenció al Col·lector Nord.

Ribó ha recordat "l'aposta del govern de la Nau per les energies renovables amb l'adquisició d'autobusos híbrids menys contaminants i amb la creació de central fotovoltaica per a l'autoconsum a les instal·lacions de l'EMT que, a més, podrà exportar energia neta a altres equipaments municipals". "Deixarem d'emetre a l'atmosfera, només en quatre anys, més de quatre milions de quilograms de CO2. També reduirem en gran mesura l'emissió d'altres gasos contaminants i de partícules de suspensió, així com la contaminació acústica dels autobusos en més d'un 50%", ha assenyalat l'alcalde.

L'alcalde ha presentat el Pla d'Inversions de l'EMT acompanyat pel president d'aquesta empresa municipal i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i el gerent Josep Enric Alemany. Aquest últim ha facilitat detalls de les característiques tècniques dels nous autobusos i infraestructures; la construcció de marquesines a la zona d'aparcament d'autobusos de les cotxeres de Sant Isidre, que protegiran els autobusos i permetran l'ampliació de l'estació fotovoltaica del centre fins als 400KW de potència i als tallers de Sant Isidre operar amb energia 100% renovable. 

next