L'EMT de València estrena sistema de pagament amb targeta

A partir de mitjans d'abril es podrà adquirir el bitllet senzill amb targeta als autobusos de les línies 25 i 95
1 març 2019 11:30h
El responsable de l'EMT ha indicat que "aquest projecte suposarà un avanç en el transport col·lectiu de València". / I.M.

VALÈNCIA. Les línies 25 i 95 de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València incorporen a partir de mitjans d'abril la prova pilot del nou sistema de pagament amb targeta per al bitllet senzill. Aquesta mesura, que comença amb un descompte promocional del 15%, arriba a dos de les línies més utilitzades pels turistes per tal de "donar més facilitats per a poder viatjar en els autobusos", ha indicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. "Si es pot directament pagar amb targeta, no s'ha de comprar en efectiu el bitllet senzill i es perd menys temps en l'operativitat dels autobusos", ha dit Grezzi, qui ha indicat que així s'aconsegueix que "la regularitat, la freqüència i la velocitat es mantinga segons està programada".

"A València també volem ser punters en el servei", ha expressat el regidor, qui ha explicat que es vol "assajar aquest servei amb la intenció de veure com es podria instal·lar a tots els nostres autobusos". Aquest projecte pilot compta amb la col·laboració de Caixa Popular i es podran utilitzar les targetes Visa i Mastercard, i el sistema de pagament amb el mòbil. 

Per la seua banda, el director-gerent de l'EMT, Josep Enric Garcia Alemany, ha explicat que el projecte comença "en dos de les línies més turístiques de la xarxa". De fet, ha destacat que una cinquena part dels tres milions de viatgers que té la línia 95 a l'any fan ús del bitllet senzill –que és el que es va a replicar amb el pagament amb targeta–, mentre que en la línia 25, amb 870.000 viatgers a l'any, una tercera part utilitza el bitllet senzill. "Unes 900.000 persones es podran beneficiar d'aquest nou servei", ha dit Garcia Alemany. 

El responsable de l'EMT ha indicat que "aquest projecte suposarà un avanç en el transport col·lectiu de València". Així mateix, ha recordat que a Londres el pagament amb targeta ja està superant el pagament amb la targeta de la companyia d'autobusos, coneguda com a Oyster Card. 

next