Enric Morera deixa via lliure perquè Fran Ferri ocupe el número 2 de Compromís a les Corts

L'actual president del parlament optarà a formar part de la llista per València però no disputarà a l'actual síndic el primer lloc reservat per al Bloc
11 febrer 2019 14:12h
El president de les Corts, Enric Morera, i Fran Ferri, en una imatge d'arxiu. / INMA CABALLER / CORTS VALENCIANES

L'actual president de les Corts i diputat de Compromís, Enric Morera, no optarà a ser el número 2 de la llista per València que la coalició presentarà per a les eleccions autonòmiques previstes per al 26 de maig. Morera ha pres la decisió de deixar el camí lliure a l'actual síndic Fran Ferri, que sí que va anunciar la seua intenció de ser la persona que ocupe el primer lloc en la llista reservat per a un militant del Bloc.

Morera va anunciar fa un parell de setmanes la seua candidatura a les primàries que Compromís celebrarà per a confeccionar les llistes electorals. Malgrat que no va detallar si optava a ocupar el número 2, com ja va passar en 2015, la importància d'Enric Morera dins del Bloc i l'actual posició com a president de les Corts havien disparat els rumors sobre una possible contesa entre ell i Ferri. Morera, però, ha desvetllat aquest dilluns la incògnita fent públic que optarà a formar part de la llista però no al número 2, que és el primer de la llista que estarà en disputa, ja que el número 1 serà per a Mónica Oltra com a candidata a la Presidència de la Generalitat.

Fonts pròximes a l'actual president del Bloc expliquen que Morera no vol que les primàries de Compromís puguen ser vistes com una "batalla" entre famílies que puguen debilitar-los de cara a les eleccions. A més, considera que el "bon treball" fet pel grup parlamentari durant aquesta legislatura l'ha de capitalitzar d'alguna manera el seu síndic Fran Ferri i ell "ajudar" al projecte i fer campanya per Compromís però des d'una posició que no siga la del número 2 per València.

next