L'entrada als museus i monuments municipals de València, gratuïta aquest dijous

L'Ajuntament celebra amb una jornada de portes obertes i una programació especial el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics
17 abril 2019 18:20h
La Llotja és un dels monuments més visitats de la ciutat. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. La ciutadania pot gaudir aquest dijous de forma gratuïta del patrimoni cultural dels monuments i llocs històrics de València, així com dels museus gestionats per la Regidoria de Cultura i els tres que depenen de Cultura Festiva. L'Ajuntament celebra, amb aquesta jornada de portes obertes i un programa d'activitats culturals, el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, aprovat per la UNESCO a proposta d'ICOMOS (Internacional Council of Monuments and Sites).

Entre les propostes programades s'inclouen, per exemple, visites guiades a la muralla islàmica que, organitzades pel Museu d'Història de València i el Museu Històric, s'han de reservar al telèfon 963.70.11.05. Amb reserva prèvia també es pot sol·licitar una visita a les Torres dels Serrans i les de Quart, o participar en la ruta Al voltant de l'Almoina, que inclou un recorregut pels monuments situats al voltant d'aquesta plaça i que tenen relació amb les excavacions arqueològiques i amb les troballes que s'hi produïren. 

Les iniciatives per a celebrar el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històric, que es desenvolupen, amb caràcter gratuït i per a tots els públics, des d'aquest dimarts, també contemplen, per exemple, el lloguer gratuït de 150 audioguies a la Llotja per a les cinquanta primeres persones que les sol·liciten d'11 a 12 hores, de 13 a 14h i de 17 a 18h. La celebració es prolongarà fins dissabte, 20 d'abril. 

Al Museu de Ciències Naturals, on s'ha presentat el llibre Animals inanimats: Rutes escultòriques per la ciutat de València que descobreix les escultures d'animals que habiten als Jardins del Reial i als Jardins de Monfort, es desenvoluparà el taller de dibuix i pintura sobre la interpretació de la naturalesa, a càrrec de Juan Mariano Balibrea, autor de l'exposició temporal No podran detindre la primavera, actualment en exhibició al museu. 

La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, que ha recordat que amb motiu d'aquesta celebració també s'han dut a terme rutes per conéixer Testimonis de la guerra civil, des del refugi antiaeri de l'Ajuntament, passant pels monòlits que marquen llocs de la memòria i fins al refugi del carrer de Serrans, ha explicat "que l'objectiu d'aquestes iniciatives és promoure el patrimoni cultural". A més, "es tracta d'una oportunitat per a generar consciència sobre la seua diversitat, rellevància i vulnerabilitat, així com de la necessitat de preservar-lo i els beneficis que comporta la seua conservació", ha destacat Tello.

next