Diari La Veu del País Valencià
‘Impugnaré el procés de Primàries previsiblement el dilluns’

Antonio Domínguez/Emilio Sánchez

-Madrid dóna suport a Antonio Montiel?

Jo tinc la meua anàlisi particular. Hi ha una qüestió molt evident, és a dir, Montiel no només té suport de Madrid, té per a mi el del PSOE claríssimament, perquè la postura del diari Levante, i tots sabem a qui respon, ha sigut la resta no existeix. Hi ha altres candidats, que són gent que igual que Montiel han entrat a Podem fa un mes i mig. Em resulta una mica estrany l’atreviment perquè això d’entrar en un partit polític i al mes i mig vols ser secretari general i candidat a president de la Generalitat… Els únics que hem dit que no a eixa dualitat de càrrecs i a eixa possible acumulació de poder hem sigut nosaltres. Tota la resta de candidatures ho tenien molt clar i com no hi havia arguments en molts debats han anat reculant i dient que està molt bé el que nosaltres plantegem, però després al corredor ens deien el que deien.

-Montiel té el suport del PSOE?

Els mitjans afins al PSOE li donen suport, si un diari com el Levante fa campanya descaradament en favor de Montiel i des de primera hora diu que és el favorit… El senyor Montiel ha amagat la seua trajectòria política, va ser un alt càrrec de lliure designació de Joan Lerma i ha tingut unes vinculacions claríssimes amb el PSOE, el que tinc clar és perquè té el suport de la direcció nacional, d’Iglésias i Errejon

-Per què?

CEPS és el grup de pressió real que s’està fent amb el poder i el control de Podem claríssimament, i si agafes la llista de la direcció de CEPS estan tots i part de la seua candidatura està a CEPS. Malauradament, no hi ha hagut cap intent de fer un debat amb els cercles, Podem té una realitat quant al número de persones actives, jo esperava un procés d’obrir un debat entre les bases i que aquestes hagueren triat la gent més valida. Perquè així com Compromís té una imatge molt clara, Mònica Oltra, com a Barcelona Ada Colau, és una líder indiscutible. Podem no té una persona al País Valencià de la talla mediàtica de Mònica Oltra, però té 50, 100, 200 persones que a altres nivells tenen una representativitat i un prestigi guanyat per la seua participació en la PAH i una sèrie de moviments. Allò lògic haguera sigut triar un òrgan de representació, perquè al cap i a la fi, el consell ciutadà no és un òrgan executiu, principalment és un òrgan de representació de les bases. Haguera sigut més lògic obrir un debat, haver discutit de política, no de persones, perquè discutir de persones al final es queda reduït en un “llevat tu que em fique jo”. No és eixa la filosofia que hauria de manar en una força política que reclama una renovació sencera de la política . En lloc d’açò es tria una persona absolutament desconeguda per a la base que ni la gent de CQP sabia qui era el senyor Montiel, la seua única basa és que ha presentat la ILP de RTVV, és una persona que ell mateix ha reconegut que fa un mes i mig que va entrar a Podem. Si al mateix temps ens trobem que se sap per Mònica Oltra i per gent de Compromís que estava tocant a la seua porta fa dos mesos…

-Fa dos mesos?

Fa dos mesos estava debatent en Compromís per ser numero dos. No podia desbancar Mònica Oltra i li van dir que encara que a Compromís hi havia uns cups havia de passar unes primàries i per això va fer una referència a Sollana que va dir “ací farem unes primàries netes”, després el senyor Morera li ha contestat.

-Ha fet més visites?

Ens consta que abans de Compromís ha fet més visites, al PSOE i a EU també.

-Aleshores vosté pensa que no han sigut netes les primàries?

No són netes per una senzilla raó: no hi ha cens, l’aparell d’organització de Madrid que s’ha posicionat per una candidatura molt concreta ens dirà qui ha guanyat i hem de creure-ho amb un acte de fe, no hi ha cap consell ciutadà ni secretari general del poble que sàpiga tan sols quanta gent hi ha censada, per tant en un poble on hi ha censades 500 persones demà diuen que n’han votat 8 i hem de creure-ho. La comissió de garanties només existeix és a Madrid, perquè no hi ha en l’àmbit autonòmic, no funciona.

-Pabo iglesias maquilla la veritat?

Jo no diria Pablo Iglesias, diria CEPS

-CEPS manipula les primàries?

Jo pense que sí, totalment. Perquè el control de CEPS sobre les candidatures és total.

-Des de l’aparell polític s’està manipulant la gent del País Valencià?

Jo diria que de tot l’estat.

-I al País Valencià?

Al País Valencià tindrem un futur candidat perquè a banda no tenim cap dubte del resultat, però no perquè hem fet una bona campanya ni perquè el nostre missatge no ha arribat sinó per altres raons i jo crec, i és molt preocupant, perquè tindrem un futur “dirigent”, que evidentment haurà de tornar el favor, i hi ha temes molt greus per resoldre.

-Tenen previst impugnar els resultats?

Sí.

-Quan es posara la impugnació?

Aquest mateix dilluns una vegada hàgem valorat els resultats.

-Per què?

Perquè hi ha raons de sobres. Hi ha candidatures de CQP en l’àmbit de cercles que continuen fent campanya i la campanya va acabar diumenge passat, i tenim proves documentals. És a dir, que s’ha continuat fent campanya.

-Qui?

CQP i entre tots, encara que són casos molt aïllats i jo pense que són persones que no han estat ben centrades quan s’acaba la campanya, i als cercles ens arriben les queixes.

-I per què més s’impugnaran?

Perquè no hi ha censos. Si jo no conec el cens he de fer un acte de fe? Jo no he de fer un acte de fe, he de conéixer el cens, que s’ha de tancar en un moment determinat, no podem donar la imatge que vam donar a les municipals criticant l’organització perquè en alguns pobles s’han emés més vots de la gent censada. Els cercles per estatuts tenen prohibit posicionar-se en una candidatura concreta. Sí poden avalar-la però no posicionar-se i la candidatura de Carmina Ochando es va presentar com a candidata dels cercles de funcionaris.

-Per què no s’impugnà abans del resultat?

S’ha de fer a la comissió de garantia però no podem impugnar el procés fins que no haja acabat. Fins que no estiguen els resultats no es pot presentar la impugnació.

Comparteix

Icona de pantalla completa