Diari La Veu del País Valencià
Amb Regus pots llogar una oficina a València i utilitzar-la a qualsevol lloc del món

El mercat de treball està canviant, i també canvia la manera de treballar. El món globalitzat de vegades obliga un treballador o un emprenedor a moure’s per tot arreu i, per tant, a necessitar un espai on treballar i sentir-se còmode. També hi ha casos d’empreses que volen expandir el seu negoci a països llunyans i necessiten una oficina on reunir-se o un espai on preparar les trobades amb els possibles clients. Una oficina tradicional, fixa i ubicada en un lloc concret no pot satisfer les necessitats d’aquells que treballen viatjant. Tampoc no és útil pagar un lloguer mensual o comprar una oficina per a treballadors que només necessiten utilitzar-la unes poques hores a la setmana.

Per a donar resposta a aquestos problemes naix Regus, una empresa que fusiona en un mateix espai oficines privades i coworking i que estan presents a tot el món. El Country Manager per a Espanya i l’oest d’Àsia de Regus, Philippe Jiménez, ha estat aquesta setmana a València amb motiu de la inauguració a la ciutat del seu tercer centre, ubicat a l’Edifici Europa de l’avinguda d’Aragò.

Que és Regus?

Regus és el líder mundial dels espais de treball flexible. Estem presents en més de 104 països. En 2017 ens hem instal·lat a Angola, l’Azerbaidjan, el Kazakhstan, Trinidad i Tobago i l’Iran, en països d’eixos que a voltes no sabem ni on es troben. A tot el món estem presents en 1.000 ciutats i tenim més de 3.200 centres. És un concepte que s’adapta a qualsevol tipus de col·lectiu, de indústria o de sector d’activitat perquè la idea és ajudar les persones a centrar-se en el seu negoci i que generen estalvi i siguen molt més productives. Vénen empreses de qualsevol grandària, des d’una persona fins a 100. La idea és que se centren en el seu negoci en lloc de passar temps i gastar temps i energia en muntar una oficina. Les nostres estan totalment equipades i moblades, tenen sales de reunions, sales de formació, espai per a menjar i coworking. Tot amb la particularitat que una empresa o persona que utilitze el nostre servei en l’edifici Europa a València pot utilitzar de la mateixa forma els nostres serveis a Singapur o Nova York o en qualsevol ciutat del món.

Com naix l’empresa?

L’empresa naix d’una persona, el senyor Mark Dixon, que en 1989 a Brussel·les es va adonar que hi havia una necessitat que no estava coberta. Va detectar que el fet de poder accedir a unes oficines només durant una hora o un dia en concret era un servei que ningú prestava i tenia demanda. Aleshores va fundar l’empresa i ha passat d’un centre en 1.989 a 3.200 en l’actualitat en el món sencer.

Com funciona el lloguer per hores?

Tot es coordina a través d’una APP, encara que l’empresa va nàixer a la fi dels 80 hem fet el pas al segle XXI i amb l’APP en 10 segons reserves una oficina. Amb açò s’eviten col·lapses. Hi ha empreses que s’hi estan un any o més i clients que reserven una hora per l’APP. No hi ha temps mínim ni màxim per a estar. Les oficines es poden renovar durant anys mes a mes o signar contractes d’un any, dos o sis mesos. Cada client pot escollir el que més s’adapte a les seues necessitats. Açò és la gran diferència amb una oficina tradicional, nosaltres som molt flexibles. De fet amb Regus pots començar a València, en aquest edifici, i si veus que per qualsevol motiu no funciona pots agafar el contracte i traslladar-te a la plaça de l’Ajuntament, on tenim un altre centre o a qualsevol altra ubicació del món.

“Amb l’APP en 10 segons reserves una oficina”. / DANIEL GARCÍA-SALA

En què es diferencia del coworking?

Nosaltres no som coworking, nosaltres reinventem l’espai de treball. Regus pertany al grup International Workspace Grup de la qual depenen diverses marques, una d’elles és Regus, altra és Spaces, i quatre marques més, cadascuna centrada en un segment de mercat. Volem cobrir tots els segments i qualsevol demanda amb una marca específica que es puga especialitzar i respondre a les necessitats concretes de cada sector. Açò és una gran diferència. No és una marca uniforme, sinó que tenim espais a mesura, tenim sis marques hui dia i creixerem per a accedir a diferents segments de mercat. Dins de Regus sí que tenim una part de coworking, però és una part del centre, que es correspon amb el 10% i el 15% del nostre espai.

L’altra cosa que ens desmarca és la nostra marca i la nostra imatge, tots els centres Regus són iguals i tenim una xarxa internacional nostra a la qual els nostres clients poden accedir, amb oficines arreu del món. A més els clients no s’han de preocupar pels horaris perquè estem oberts 24 hores tots els dies de l’any, encara que el personal de recepció no està tot el dia.

A més, els clients de Regus poden accedir de forma gratuïta a tots els espais coworking de tots els centres que tenim en el món i llogar oficines en altres paisos a un preu millor que el d’una persona externa.

Què s’inclou en el preu del lloguer?

S’inclou tot, potser seria més fàcil dir què no està inclòs que són els consums personals, tota la resta ho està, tant l’espai en si com la recepció, les zones comunes, el telèfon, el wifi, la neteja…, tot. També els impostos. Però sobretot està inclosa la flexiblitat i el temps que un es pot estalviar. Buscar una oficina, muntar-la, equipar-la és molt arriscat, no és flexible i és molt car, amb Regus això desapareix.

Quin és el client tipus que teniu a València?

No n’hi ha, tots poden accedir, des d’una persona fins a una multinacional, les virtuts del concepte són les mateixes. Açò li convé a qualsevol tipus d’empresa o emprenedor. També per a les multinacionals que puguen necessitar demà una oficina a Toledo o a Múrcia perquè saben que tindran exactament el mateix concepte que el que tenen a València, no els fa falta anar i comprovar-ho. Si volen obrir demà a Togo, Angola o Senegal, saben que l’oficina que es trobaran és com la que tenen al seu lloc d’origen.

Quines són les empreses o multinacionals de més renom que tenen una oficina amb Regus?

El 80% o 90% de les grans empreses estan amb nosaltres: Apple, Google, Telefónica, Santander, Indra…, totes. És molt estrany que alguna no estiga. Ací a València està Capgemini i Oracle per exemple. És molt complicat dir la llista sencera perquè hi ha un boom ara mateix de demanda d’espai flexible. Hi ha una revolució cultural quant a l’espai flexible. Passarà del 1% d’ara al 30% de l’estoc immobiliari mundial en menys de 10 anys, fins i tot en 5 anys. Aquest canvi es deu al fet que l’oficina tradicional està ja obsoleta, és molt car, pot estar mal situada i no és flexible. Ara amb la tecnologia que ens permet treballar des de qualsevol lloc amb un mòbil no cal estar en un lloc fix.

Ja no existeix tampoc la dictadura del metre quadrat, l’espai s’està democratitzant i les persones poden treballar on volen, quan volen i com volen. Tot això ho permet la tecnologia, que és un motor importantíssim en el canvi però n’hi ha més. Les generacions millennial es neguen a treballar en oficines entre quatre parets i volen treballar en espais oberts i col·laboratius. Nosaltres treballem com robots i ells treballen amb robots, eixa és la gran diferència. No volen treballar com les generacions que els precedeixen. Hi ha també un canvi cultural en les empreses i ens hem adonat que una persona feliç amb el seu entorn, amb un apoderament que li permet decidir on treballar amb flexibilitat, és moltíssim més productiva que en les oficines on l’entorn no és agradable. Açò és el que podem oferir a Regus.

Quant oscil·len els preus per a llogar una oficina i de què depenen?

Depén de molts factors: de si tens la teua pròpia oficina o si estàs en coworkig, depèn també de la localització, de la grandària de l’oficina, del temps que la lloga, del tipus d’oficina… . Per exemple l’espai coworking costa 85 euros al mes.

El centre compta amb espais comuns i oficines privades per a treballar. / DANIEL GARCÍA-SALA

L’oficina nova que acabeu d’inaugurar a València és la tercera en la ciutat, per què esteu creixent tant ací?

Estem creixent molt poc en realitat, hauriem de tindre moltíssims centres més en València. Hauriem de tindre 10 centres en València. És la tercera ciutat d’Espanya i és una ciutat molt dinàmica, amb un col·lectiu d’emprenedors que és molt atractiu i hem d’assentar-nos ràpid per a no perdre el tren. La pròxima obertura serà un edifici d’entre 3.000 i 4.000 metres quadrats, que estem encara buscant, on establirem la marca Spaces que està dirigida més al públic millennial i està més enfocada a les oficines de tipus col·laboratiu.

Ara mateix a València podem acollir a unes 500 persones entre els 3 centres que tenim: un a la Plaça de l’Ajuntament, altre a l’avinguda Corts Valencianes i aquest darrer que inaugurem ara a l’avinguda d’Aragó. El quart que volem obrir pretenem que tinga una capacitat per a 500 persones. El nombre de clients és mes difícil de determinar perquè hi ha molta flexibilitat, de gent que entra i ix. Però per a donar una idea de la grandària de l’empresa, puc dir que Regus té 5 milions de metres quadrats en tot el món i 2,5 milions de clients diaris.

Quant espereu créixer a mitjà termini?

A mitjà termini volem 10 centres a València i 550 a Espanya. A Barcelona en tenim 12 i volem obrir-ne 4 més enguany, en Madrid tenim 23 centres i volem seguir creixent. Ens hem concentrat ara en centres de 1.500 metres, i també estem ampliant els metres dels quals disposaran els nous centres. Estem donant el pas per a obrir centres de 3.000 i 4.000. Volem tindre presència en altres capitals de província en les quals no estem. Ara estem a 9 ciutats i la pròxima obertura serà a Múrcia i després Toledo. Els contractes estan ja damunt de la taula. El nostre objectiu a Espanya no és solament obrir a València i Barcelona sinó estar present en totes les capitals de província i en totes les ciutats de fins a 50.000 persones. Volem tindre més de 500 centres a Espanya.

A mitjà termini Regus vol obrir 10 centres a València i 550 a tot l’estat espanyol. / DANIEL-GARCÍA SALA

Esteu obrint moltes oficines a països en desenvolupament, per què?

La demanda allí també és molt important. Imaginem que empreses espanyoles volen obrir el seu negoci o llançar els seus productes a Dakar, on anirien? Si demà una persona ha d’anar a Dakar pel motiu que siga, aniria a qualsevol hotel que veu per Internet i no coneix o se n’aniria a un grup conegut com el Hilton? Doncs és el mateix, una empresa que està a Barcelona o València i vol obrir en Dakar opta per Regus perquè saben exactament el que poden trobar: un edifici i uns serveis d’alta qualitat. Encara que en aquestos països no tenim competència tenim la mateixa qualitat que a Europa.

Comparteix

Icona de pantalla completa