Diari La Veu del País Valencià
Toni Francés: ‘L’any que ve tindrem la primera esquadra femenina a Alcoi’
L’alcalde d’Alcoi ha atès ARAMULTIMÈDIA i ha fer un repàs dels temes que envolten la Festa, confirma que les previsions hostaleres són molt bones, propiciades pel pont de maig i pel bon oratge. Francés ha confirmat que el dia de l’entrada estaran a Alcoi el cardenal Cañizares, Alberto Fabra i Ximo Puig, entre d’altres. De l’evolució de la Festa diu que el ritme és bo i que amb total normalitat, l’any que ve podríem veure la primera esquadra femenina. Vol estudiar l’impacte de la indústria a la Festa.

Natxo Lara /AraMultimèdia / Alcoi

-Com definiria la Festa?

Per a mi, és el millor espectacle del món. És l’escenificació d’una part de la història d’un poble com Alcoi. És una explosió de vida, de color i de música.

-Com anem de previsions?

Després de molts anys, sembla que estarem plens. No queden massa cadires, ni habitacions ni llocs en la restauració. Ha estat tot un èxit. Sembla que van a ser unes festes multitudinàries, perquè a més, sembla que la climatologia va a acompanyar.

Està la ciutat preparada per a rebre tanta gent?

El dia fort són les entrades. Hem arribat a un acord amb RENFE perquè la freqüència de trens siga major. A més, hem habilitat zones d’aparcament i autobusos llançadora perquè la gent puga arribar fàcil al centre.

-Què li sembla la indústria que hi ha al voltant de la Festa?

És molt important i ens hauríem de plantejar fer un estudi del que reverteix la Festa al PIB alcoià. La Festa genera riquesa i molts llocs de faena. És un sector complementari a l’industrial tradicional.

La Festa evoluciona, o va massa a poc a poc?

La Festa, com tot, està viva. S’adapta, però queda molt per fer, sobretot amb el tema de la dona. A mi m’agradaria que l’any que ve tinguérem la primera esquadra femenina. Em consta que enguany han estat a punt, però una d’elles està embarassada i la resta han decidit esperar-la un any. Serà als Marrakechs.

-Quines novetats tenim enguany. Potser les visites al Castell?

Sí, la gent sempre ha tingut curiositat per entrar al castell i la resposta ha estat increïble. Més de 2.500 persones. I després de festes farem les visites escolars. Ha estat un encert. L’any que ve renovarem i ampliarem la visita.

-El treball que fa l’Associació de Sant Jordi…?

La tasca és tremenda. Tots els membres de l’Associació inverteixen hores i dies de treball. I ho fan per vocació a la ciutat i a les Festes. Només tinc paraules d’agraïment per a ells.

Cada dia la Festa es viu més al carrer?

Jo crec que sí. Està pensada per satisfer tant els festers com els no festers, i els qui ens visiten. Hi ha per a tots.

Qui ens visita enguany?

Tenim confirmat el cardenal Cañizares, el president Fabra, el líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, el de Compromís Enric Morera i molts alcaldes i regidors de les comarques.

-I si destinarem els alcoians la meitat del temps i esforç de la Festa a fer altres coses?

La devoció per la Festa podria ser exportable a altres coses, sí. Per exemple per buscar solucions als problemes econòmics. Però tot és compatible.

Comparteix

Icona de pantalla completa