ERC congela les negociacions amb el PSOE fins que l'Advocacia de l'Estat es posicione sobre la sentència del TJUE

Els republicans exigeixen com a condició per a tornar a reunir-se conéixer també el posicionament dels socialistes
19 desembre 2019 19:03h
Durant la compareixença, Vilalta ha celebrat que aquest dijous amb l'anunci del TJUE "guanye la democràcia" en aclarir-se que s'han "vulnerat els drets de Junqueras i la ciutadania". / ÀLEX RECOLONS

BARCELONA (ACN). La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha explicat aquest dijous que els republicans no tornaran a asseure's a negociar amb el PSOE sobre la investidura de Pedro Sánchez fins que no coneguen l'opinió dels socialistes de la sentència del TJUE sobre la immunitat d'Oriol Junqueras

En una compareixença, Vilalta ha dit que abans de tornar a dialogar amb el PSOE també volen saber el posicionament de l'Advocacia de l'Estat i que es demostre que s'ha abandonat "el camí de la judicialització" i que s'aposta per la via política. La portaveu d'ERC ha celebrat que s'haja "trencat el mur de la injustícia" i ha reclamat que l'Estat complisca les sentències judicials "tal com predica".

Durant la compareixença, Vilalta ha celebrat que aquest dijous amb l'anunci del TJUE "guanye la democràcia" en aclarir-se que s'han "vulnerat els drets de Junqueras i la ciutadania".

Una vegada més, han exigit la nul·litat de la sentència de l'1-O i la llibertat "immediata" del president d'ERC. "Ho batallarem tot jurídicament perquè el que diu el TJUE s'aplique de forma immediata", ha argumentat Vilalta.

next