ERC i el PSOE asseguren que "avancen" en la definició d'instruments "per a canalitzar el conflicte"

Els dos equips negociadors ja es van reunir dilluns a la vesprada en una reunió preparatòria de la de hui
10 desembre 2019 13:01h
En un comunicat conjunt, les dues formacions s'han compromés a abordar des del "respecte" i el "reconeixement institucional mutu" el conflicte. Imatge del passat 3 de desembre. / ERC

BARCELONA (ACN). Els equips negociadors del PSOE i ERC han constatat aquest dimarts "avanços" en la definició dels instruments necessaris per a canalitzar el conflicte polític sobre el futur de Catalunya. 

En un comunicat conjunt, les dues formacions s'han compromés a abordar des del "respecte" i el "reconeixement institucional mutu" el conflicte. 

Després de la tercera reunió, celebrada aquest dimarts des de les 10 del matí, tant els socialistes com els republicans han aplaudit el clima de "cordialitat" i han concretat que s'ha abordat amb "coincidències notables" la recuperació de drets socials, civils i laborals. La reunió s'ha allargat durant dues hores i trenta minuts.

Després de dies envoltada de secretisme, s'ha anunciat que la trobada tindria lloc a la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, a la Zona Franca, ben a prop de les oficines on aquest dilluns a la vesprada ja es van veure els dos equips en una reunió preparatòria de la de hui. 

Tot i haver convocat la premsa al migdia per a poder fer imatges de la negociació, republicans i socialistes estaven ja tancats a l'AMB des de dues hores abans. 

En acabar la trobada, com ja és costum, els partits han anunciat que tampoc hi hauria declaracions i que les valoracions es farien a través de comunicats de premsa.

next