Un nou escarni a oficines de Divarian aconsegueix que la immobiliària negocie la suspensió d'un desnonament

Vora una trentena de persones han irromput en una de les oficines de la immobiliària per a exigir una solució habitacional per a una família amb dos menors
7 novembre 2019 17:30h
L'acció "sorpresa" ha tingut lloc aquest dijous. / EVC

VALÈNCIA. El sindicat de barri Espai Veïnal Cabanyal ha anunciat aquest dijous que, després d'un escarni realitzat per unes 30 persones en una oficina d'Haya Real Estate –entitat fusionada amb Divarian, la immobiliària compartida entre el fons voltor Cerberus i el banc BBVA–, han aconseguit el compromís d'acordar una reunió per a negociar la suspensió del desnonament d'Abraham, Francesca i els seus dos fills menors, una família que Divarian, propietari de la finca en què viuen, vol fer fora. 

El col·lectiu ha aconseguit arrancar aquest compromís després d'aquest escarni emmarcat en una campanya "d'accions sorpresa" amb la qual tracten de trobar una solució habitacional en el mateix barri per als veïns del bloc núm. 67 del carrer Vicent Brull, al Cabanyal. El propietari de l'edifici va ser embargat el 2015 pel BBVA, que va passar a ser propietari del bloc on aquestes famílies vivien de lloguer fins que el va vendre al fons d'inversió Divarian.

Segons expliquen des d'Espai Veïnal, al cap de 15 minuts d'iniciar l'acció ha arribat la policia. Després d'una hora, han aconseguit parlar amb un responsable de Divarian i aconseguir el compromís d'una pròxima reunió. No és la primera vegada que una acció d'aquest tipus força el banc a negociar. A principis d'octubre, el mateix col·lectiu va realitzar un escarni al BBVA per a evitar el desnonament de Sara i la seua família, veïns del mateix edifici de Vicent Brull. 

En aquella ocasió van aconseguir que el banc contactara amb Divarian perquè acceptara part de les seues condicions per escrit i es comprometera a no demanar que s'execute la quarta ordre de desnonament –les tres anteriors havien sigut aturades per Espai Veïnal–. A més, van acceptar començar a negociar de forma bilateral amb la conselleria corresponent.

Víctimes d'un engany

L'origen del conflicte del núm. 67 de Vicent Brull es troba quan el BBVA, el 2015, va embargar el propietari de l'edifici. Una sentència judicial va dictaminar que els veïns podrien seguir vivint a sa casa, però l'entitat no els va facilitar un número de compte on ingressar les mensualitats del lloguer. Tal com denuncia Espai Veïnal, aquesta és una jugada habitual amb la qual els bancs aconsegueixen promoure ordres de desnonament per impagament, ja que habitualment la gent no té coneixement que, quan el propietari no et dona un compte bancari, hi ha la possibilitat d'anar al jutjat i consignar un compte judicial on pagar.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next