'L'escola canta' portarà a 14 comarques una cantata per a conscienciar sobre l'emergència climàtica

Més de 7.200 alumnes de 51 municipis valencians portaran a l'escenari 'El cor de la terra', una representació que combina música, cant i dramatització
4 desembre 2019 14:29h
Aquest dimecres s'ha presentat a Castelló de la Plana la tercera edició de 'L'escola canta', un recurs d'innovació educativa centrat en els valors de treball en equip i en el desenvolupament de competències en matèria plurilingüe a través de la música./ GVA

VALÈNCIA. El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, han presentat a Castelló de la Plana la tercera edició de 'L'escola canta', un recurs d'innovació educativa centrat en els valors de treball en equip i en el desenvolupament de competències en matèria plurilingüe a través de la música.

El projecte compta aquest curs amb la participació de més de 7.200 alumnes de Primària de 14 comarques del territori valencià, amb la implicació de 132 escoles d'un total de 51 municipis. En aquesta multitudinària edició, específicament de la ciutat de Castelló participaran més de 1.800 escolars, vora mig miler més que el primer curs.

Mitjançant la formació de corals, els objectius del projecte són donar a conéixer la tradició musical valenciana; millorar la competència lingüística del valencià, i fomentar una sensibilitat positiva i una convivència entre diferents cultures. El projecte compta amb la implicació del professorat de música dels centres educatius, els ajuntaments i les bandes de música de cada municipi. A més, com a cloenda del programa, es farà un concert conjunt dels centres de cada comarca.

Aquest projecte es va crear fa tres cursos a Castelló de la Plana de la mà de la Regidoria d'Educació i de la Conselleria corresponent. Marzà l'ha descrit així: "Un projecte que fa que les poblacions que hi participen siguen vertaderes ciutats coeducadores tal com les entenem nosaltres". A més, ha remarcat que "cal exportar els projectes d'èxit a la resta del nostre territori".

Una cantata per a mobilitzar contra l'emergència climàtica

Per al conseller, 'L'escola canta' és també "una important eina de conscienciació". En aquesta edició, es pretén que l'alumnat valencià s'acoste als grans reptes que es plantegen a escala mundial respecte a l'emergència climàtica.

Així, aquest curs es proposa la interpretació d'una cantata en valencià, amb partitura del compositor Pablo Anglés i lletra pel director del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius específic Artísticoexpressiu d'Educació de la Generalitat, Ximo Montañés.

La cantata es titula El cor de la terra i combina música, cant i dramatització. La temàtica girarà al voltant de l'emergència climàtica que pateix el nostre planeta. Les parts dramatitzades inclouen diàlegs breus i carregats d'humor però que inciten a la reflexió i a la reacció individual i col·lectiva per a capgirar la situació. Les lletres de les cançons tenen una gran qualitat poètica i denuncien la situació climàtica que pateix la Terra, sense deixar de projectar, alhora, un missatge optimista d'inversió de la situació si l'ésser humà pren consciència de la realitat i és capaç de modificar hàbits i actituds.

El primer dels 14 concerts comarcals de la cantata es farà a Castelló de la Plana el 24 de maig del 2020, una data en què els cors de 35 escoles de la capital de la Plana, la Banda Municipal de Música i el grup de teatre del CEIP Lluís Revest presentaran davant del públic el treball de tot el curs.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next