Escola Valenciana analitza la viabilitat econòmica i la seua organització en la segona part de les jornades d'estiu 

L'entitat ha celebrat la trobada a la Biblioteca Municipal de l'Alcúdia de Crespins
22 setembre 2019 14:06h
El president d'Escola Valenciana, Natxo Badenes; el president de la Coordinadora d'Escoles d'Ensenyament en Valencià de la Costera, Josep Roca, i la regidora d'Educació de l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespons, Maite Juan. / ESCOLA VALENCIANA

VALÈNCIA. La Biblioteca Municipal de l'Alcúdia de Crespins ha sigut el centre de la segona part de les Jornades d'Estiu 2019 que Escola Valenciana – Federació d'Associacions per la Llengua convoca tots els anys per a reflexionar sobre l’activitat desenvolupada i els nous camins a encetar.

Aquest diumenge, més de 40 membres de les Coordinadores Comarcals adscrites a Escola Valenciana s'han immers en una jornada de debat marcada per les aportacions dels treballadors en matèria de projectes. Des de les 10 hores, el conjunt d'assistents ha valorat els diferents àmbits de treball i les millores que pot assumir cada àrea amb l'objectiu d'atraure un ampli sector social i engrescar-lo a participar activament en les activitats d'Escola Valenciana. Els temes més importants que s'han tractat han sigut la necessitat de trobar un model econòmic sostenible i la renovació del model organitzatiu, segons han explicat en un comunicat.

A més, en aquest espai de diàleg, les Coordinadores Comarcals han fet aportacions i propostes de millora en àmbits com les relacions institucionals, la participació en comissions, l'organització de les Trobades d'Escoles en Valencià, els projectes que Escola Valenciana desenvolupa, així com la comunicació interna i externa, els Amics i les Amigues d’Escola Valenciana i el proper Congrés d'Escola Valenciana.

La Junta ha valorat de forma positiva les activitats portades a terme durant tot l'any i ha remarcat la incidència que té en la societat una de les iniciatives més emblemàtiques de l'entitat: les Trobades.

L'assemblea ha posat l'accent en la vertebració territorial i la cohesió social d'aquestes festes que expressen l'estima per la llengua i la dignitat de l'ensenyament en valencià. Les Coordinadores Comarcals s'han nodrit amb les bones experiències que han compartit entre totes. La regidora d'Educació, Igualtat i Diversitat de l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins, Maite Juan Borredà, s'ha acostat a l'assemblea per donar la benvinguda.

next