Escultures monumentals i florals conviuen amb la fotografia a la Ciutat de les Arts i les Ciències

Les obres de Jaume Plensa i Arne Quinze s'exposaran a l'aire lliure com a complement de la mostra fotogràfica del concurs 'Instants' 
10 agost 2019 16:39h
Quatre de les flors d'Arne Quinze s'han instal·lat al passeig de l'Art. / IMATGE D'ARXIU EUROPA PRESS  

VALÈNCIA. Els caps monumentals de Jaume Plensa i les flors de My secret garden d'Arne Quinze s'uneixen a l'exposició de les fotografies guanyadores del concurs 'Instants'. Així, s'ubicaran als voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València durant aquest estiu per a completar la mostra fotogràfica.

Les exposicions representen "l'aposta" per l'art públic, de lliure accés, de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Una oferta que complementa les exposicions de ciència interactiva i que proposa al visitant un recorregut des del Umbracle, els llacs, el passeig i, fins i tot, el carrer Menor del Museu. Des d'aquest punt es pot observar, suspesa en l'aire, l'escultura 'Núvol', obra d'Antonio Sacramento, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat.

La mostra de l'artista Jaume Plensa (Barcelona, 1955) està a València gràcies a la Fundació Hortensia Herrero. Són set escultures monumentals de ferro, totes peces úniques, de set metres d'altura, que se situen al llac sud del complex. "Les escultures dialoguen amb l'espai que les acull i són un reflex del treball recent desenvolupat per l'artista", ha destacat l'administració.

Per part seua, My Secret Garden València reuneix sis escultures que l'artista Arne Quinze ha realitzat de forma expressa per a ser exposades a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Són escultures de gran format, inspirades en la naturalesa, que semblen 'florir' pintades en acrílic sobre alumini. Quatre d'elles s'han instal·lat al passeig de l'Art i dos més, al llac nord del Hemisfèric a manera de nenúfars.

Al passeig Nord del Museu de les Ciències es pot contemplar l'exposició Instants, que reuneix les 20 fotografies guanyadores del concurs convocat en la xarxa social Instagram per la Ciutat de les Arts i les Ciències.

next