Una església de Borriana alliçona els feligresos indicant-los que han de votar el PP o Vox el 28 d'abril

El full parroquial inclou un gràfic amb el posicionament de cada partit davant de la defensa dels valors cristians
26 abril 2019 19:57h
Segons la comparativa que fa l'església entre els partits, només Vox s'adapta al 100% a les demandes de la parròquia. / ISABELITA

VALÈNCIA. "Encara que la llibertat és sagrada, hem de ser conscients que no podem donar el nostre vot a cap formació política que no defense els valors que distingeixen la civilització cristiana". Així s'adreça la parròquia de la Nostra Senyora de la Mercé de Borriana (la Plana Baixa) als seus feligresos en el full parroquial on recorda als creients quins partits combreguen amb el dogma catòlic i quins no.

La publicació de l'església recorda que votar el proper 28 d'abril a les eleccions al Congrés –dels comicis autonòmics no parlen– és "obligatori" com a ciutadans. Però, "com a cristians i creients, i encara que la llibertat és sagrada, hem de ser conscients que no podem donar el nostre vot a cap formació política que no defense els valors que distingeixen la civilització cristiana", continua.

El clergat recorda als feligresos quins són els principals valors de l'Església. En majúscula, perquè ressalte sobre el text, el full parroquial destaca que els votants han de buscar opcions polítiques que reivindiquen la "defensa de la vida i de la família, la llibertat en educació i religiosa" que són "valors als quals, de cap manera, podem renunciar els creients", indica.

"A títol informatiu", afegeixen un "quadre" amb "les tendències dels distints partits". La infografia compara el posicionament de cada partit davant els valors de l'Església. "Perquè sapiguem a quins aspectes atendre'ns", adverteix la publicació de la parròquia de Nostra Senyora de la Mercé de Borriana.

Així, segons la parròquia de la Plana Baixa els únics partits que donen un suport absolut als valors catòlics són el PP i Vox, encara que als populars els posa alguns condicionats, com indica el full parroquial: "Amb reserves".

next