L'Església pagarà l'IBI a València a partir de l'1 de març

L'impost haurà de ser abonat pels immobles religiosos amb ànim de lucre, com ara hospitals i centres d'ensenyament
13 febrer 2019 17:20h
Queden exemptes del pagament de l'IBI els immobles dedicats al culte, a l'assistència social i els  residencials. Imatge d'arxiu. / B25ES

VALÈNCIA. La ciutat de València començarà a cobrar a partir del pròxim 1 de març l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a l'Església. El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de València, Ramón Vilar, així ho ha explicat aquest dimecres a la ràdio d'À Punt Media, on ha remarcat que l'impost s'aplicarà a les propietats religioses on es duguen a terme activitats amb ànim de lucre i que impliquen competència dins del mercat. 

En eixe sentit, Vilar ha indicat que aquest impost es cobrarà no només a les institucions religioses, sinó que també a altres entitats que abans quedaven exemptes d'aquest gravamen després d'un treball dut a terme per la Regidoria de segregació de rebuts. Així, tota entitat amb una activitat econòmica lucrativa de caràcter permanent i subjecta a la llei de lliure competència haurà d'abonar aquest impost.

Com ha exposat Vilar, queden exempts del pagament de l'IBI els immobles dedicats al culte, a l'assistència social – com per exemple, aquells vinculats amb Càritas– i els que tinguen la funció de residència. Per altra banda, algunes de les propietats religioses obligades a pagar l'impost seran hospitals, centres d'ensenyament i pàrquings. 

Vilar ha indicat que la normativa s'acull a les indicacions realitzades per la Unió Europea al respecte, ja que "el fet de no cobrar l'impost suposa una ajuda il·legal de l'Administració".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next