Diari La Veu del País Valencià
Naix la col·lecció Aladroc per difondre la cultura popular a Alacant
L’Institut de Cultura Juan Gil-Albert i la Diputació d’Alacant van presentar, en l’acte central de la 43ª edició de la Fira del Llibre, una nova col•lecció de literatura infantil. La col•lecció Aladroc s’estrena amb cinc llibres a tot color, magníficament editats, per fomentar el gust per la lectura i el valor del valencià entre els escolars de la província.

S’han editat cinc llibres, il•lustrats a tot color, que recreen cinc llegendes valencianes en diferents punts de la nostra geografia, com ara El Pardal Caro, de Víctor Labrado, L’oriol, de Maria Jesús Francés o L’Estrella d’or, de Francesc Gisbert. Joan Borja, professor universitari, director de la col•lecció i alma mater de la iniciativa, va destacar que Aladroc naix amb la voluntat d’arribar a totes les escoles, per ser un instrument al servei de la difusió de la cultura i de la llengua. S’espera facilitar una part de l’edició a les biblioteques escolars, i l’altra, posar-la a venda. Els llibres aprofitaran per difondre el nostre patrimoni rondallístic i prestigiar l’ús i la consideració social del valencià entre els escolars de les comarques on se situa cada història, el Vinalopó, Elx i Oriola, la Marina i l’Alcoià.

El fet que participen autors reconeguts en el camp de la literatura infantil, com Francesc Gisbert i experts en etnopoètica, com Víctor Labrado, juntament a autors novells, s’espera que ajude a consolidar la proposta. Pel que fa a les il·lustracions, són obra d’estudiants de l’Escola Superior de Belles Arts d’Altea, coordinats per Joan Llobell.

Andreu Gisbert

Comparteix

Icona de pantalla completa