Diari La Veu del País Valencià
Antoni Miró inaugura a la Llotja una gran exposició sobre l’Hospital Sueco-noruec
Més de 40 obres de l’artista alcoià dedicades a aquesta iniciativa solidària internacional

Dijous 2 de maig s’inaugura a la Llotja Sant Jordi l’exposició ‘L’Hospital Sueco-noruec’, una sèrie de més de quaranta obres del pintor alcoià Antoni Miró dedicades a la història d’aquesta singular iniciativa solidària internacional. La mostra podrà ser visitada fins al 27 de maig a la sala subterrània, que amb aquesta activitat estrenarà la seua adaptació com a espai expositiu gràcies a la elaboració de diferents panells que han estat dissenyats expressament per a la Llotja.

Es tracta d’una iniciativa en què han col·laborat l’Ajuntament d’Alcoi junt amb l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, i que culminarà la celebració del 75 aniversari de l’Hospital Sueco-noruec que Alcoi va acollir durant la Guerra Civil espanyola. La mostra, a més, està acompanyada d’un complet catàleg que compta amb textos de l’historiador i comissari de l’exposició, Àngel Beneito, i dels crítics i escriptors Josep Sou, Josep Bernabeu-Mestre, Jordi Botella, Natxo Lara, David Rico i Isabel-Clara Simó. Alguns d’ells intervindran en l’acte inaugural, que tindrà lloc el propi dijous a les 20 hores.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi Paco Agulló ha volgut destacar el fet que “un artista plàstic com Antoni Miró dedique una sèrie tan important a l’Hospital Sueco-noruec suposa una contribució molt important per projectar aquesta magnífica iniciativa solidària internacional enllà de les nostres comarques. Per a l’Ajuntament aquesta exposició és una fita molt important, ja que aconseguim diversos objectius: promoure la cultura, amb una activitat plàstica de primer nivell, ja que permet als alcoians i visitants admirar una exposició amb obra inèdita d’un autor de la talla d’Antoni Miró; d’altra banda, contribuïm a difondre la cultura de la pau, gràcies a un dels exemples més bells de solidaritat internacional en temps de guerra, com és l’Hospital Sueco-noruec; i a més, incidim en la necessitat de recuperar la memòria històrica”.

Agulló també ha destacat que s’està negociant l’eixida d’aquesta exposició cap a espais expositius d’altres ciutats: “És molt probable que prompte puguem anunciar les dates en què l’exposició visitarà l’Alfàs del Pi; però estem en contacte amb altres espais, fins i tot fora del País Valencià, que han manifestat el seu interés per acollir tant aquesta mostra com l’exposició de caire històric amb què vam encetar el programa del 75 aniversari del Sueco-noruec”.

Regidor de Cultura Paco Agulló

Comparteix

Icona de pantalla completa