Diari La Veu del País Valencià
Concentració Cívica: Per les infraestructures i els serveis públics que mereix la ciutadania de Castelló de la Ribera
Des de fa més de 20 anys, massa anys, la conselleria d’Educació està entretinguda en remodelar i reunificar les instal·lacions de l’única escola pública de Castelló (Severí Torres). Fa dos anys tenien projecte d’execució aprovat i terrenys cedits per l’ajuntament (acceptats per la Conselleria), licitaren l’obra en el 2010, però encara no s’han decidit a adjudicar les obres. I els nostres menuts fent bona una escola que reclama intervenció immediata per ser el millor servei públic a la ciutadania castellonera.

Des de fa més de deu anys s’inicià un expedient en la Conselleria de Benestar Social per construir una residència per a gent gran a Castelló, que pocs anys després es transformà en un projecte per construir un centre de dia. El projecte d’execució ja fa uns anys que està aprovat, però –aquestos senyors- tampoc troben el moment més adequat per licitar i adjudicar aquesta obra. Mentrestant la gent gran i els dependents de Castelló i les seus famílies han de buscar-se solucions en altres poblacions, amb les despeses que això suposa o llogar i pagar per uns serveis als quals tenen dret i que l’administració no assumeix.

Ara fa tres any (el 5 de març de 2010) decidirem mobilitzar-nos per exigir l’execució d’aquestos projectes bàsics i imprescindibles per a la població castellonera així com per demanar millores en la prestació dels serveis dels altres centres públics de la localitat, férem una manifestació pels carres del poble i ens comprometeren a tornar a manifestar-nos cada any si no es feien aquestos projectes.

A hores d’ara no hi ha cap novetat respecte del projecte per a la gent gran: ni residència, ni centre de dia; mentre que l’obra del Severí Torres que ja estava licitada en les seues primeres fases (2010), ara -malgrat les diferents mobilitzacions reivindicatives- ens diuen que no, que tenim que tornar a començar tot el procés perquè no hi ha diners (on estan els de l’últim Crea Escola?) i ens prometen que “més prompte que tard” (?) reconstruiran el Severí.

Per si aquestes mancances no foren poques, el Vicent Gandia necessita millores estructurals i adequació d’espais per a altres ensenyaments i ens estan retallant substancialment tots el serveis públics bàsics: Educació, Sanitat i Serveis Socials, els quals no són cap privilegi, sinó drets i conquestes laborals i socials que ha anat aconseguit la ciutadania després de molts anys de reivindicacions i negociacions.

Per tot açò, diverses associacions i Plataformes junt a la PCiC convoquem a tot el poble a la Concentració Cívica, que es celebrarà a les 20:30 h del dissabte 11 de maig de 2013 en la plaça de l’ajuntament per continuar reclamant el nou Severí, el centre de dia/residència, la millora dels centres públics i pel manteniment dels serveis públics de qualitat.
En finalitzar, es llegirà un manifest i es dissoldrà la concentració.

La Plataforma Cívica Castellonera (PCiC) ha fet els tràmits legals pertinents davant la Delegació del Govern. Així mateix, la PCiC es responsabilitzarà d’aplicar les mesures necessàries per l’adequat desenvolupament de la concentració.

Us esperem per reclamar, tots plegats, les infraestructures i els serveis públics que ens hem guanyat amb els nostres impostos !

Per manifestar el vostre suport podeu contactar amb:

[email protected], [email protected]

Castelló de la Ribera, 2 de maig de 2013.

Comparteix

Icona de pantalla completa