Diari La Veu del País Valencià
Intersindical Valenciana carrega contra el FMI
El Sindicat exigeix una auditoria ciutadana del deute
Intersindical Valenciana considera que les propostes del FMI per reduir els salaris de les treballadores i treballadors i el paquet de mesures complementari que pretenen més ajustos i reformes per reduir els drets de la ciutadania sols poden ser qualificats d’immorals i d’un nou atac a la majoria de la població. Per al Sindicat, aquestes mesures i la resta que ha anat imposant el FMI i la resta dels organismes internacionals, reforma laboral i de les pensions, liberalització dels serveis públics… tenen un únic objectiu afavorir els interessos de la banca i dels especuladors financers sota la quartada de la crisi financera. No volen, com diuen reiteradament, eixir de la crisi, el que volen és continuar beneficiat als poderosos a costa del treball del 99% de la població.

El FMI no té cap legitimitat democràtica ni moral per recomanar res a cap govern. Menys encara,l’actual directora o els seus antecesors, els quals són exemple de degradació moral pròpia dels alts càrrecs dels organismes internacionals. A més, fan tot el contrari del que prediquen, tenen bons salaris, no fan públics els seus ingressos ni les seues vinculacions als grups empresarials o financers internacionals. La ciutadania de l’estat espanyol o del conjunt d’Europa no hem votat a la senyora Lagarde per aplicar cap política econòmica o laboral. La políitica del FMI s’ha caracteritzat en la seus història per empobris estats o donar suport a colpistes, com a Amèrica Llàtina als anys 70.

Per altra part, ni els salaris, les pensions o la despesa en serveis públics han generat la situació que vivim, tot el contrari han estat personantges com Rato o Lagarde o els especuladors financers els responsables. I ara, tenen la barra d’atrevir-se a donar consells i proposar mesures com la reducció salarial o de les pensions. Tot açò, només pot ser qualificat d’immoral i impropi de qualsevol societat democràtica. Davant de totes aquests polítiques, Intersindical Valenciana exigeix una auditoria ciutadana del deute, la depuració de responsabilitats penals i polítiques del banquers, financers. alts càrrecs dels organismes internacionals i membres del govern que han estat responsables de la situació, la convocatòria d’eleccions avançades i un canvi de polítiques per unes altres que beneficien a la majoria de la població i no, com pretén Lagarde i Rajoy, a una minoria social poderosa que governa al marge dels parlaments i de les institucions democràtiques.

Finalment, Intersindical Valenciana considera necessari respondre a totes aquestes propostes abans que es facen una realitat, per la qual cosa crida a construir un moviment social, sindical i polític unitari per capgirar la situació que vivim.

València, 4 d’agost de 2013

Comparteix

Icona de pantalla completa