Diari La Veu del País Valencià
La Corporació Musical Primitiva d’Alcoi ha engegat una nova aplicació web
La Corporació Musical Primitiva d’Alcoi ha engegat una nova aplicació web que permet consultar online el catàleg de l’arxiu musical de la centenària entitat

El catàleg, accessible a través de l’adreça web primigest.primitivadealcoi.org permet cercar per autors i títols, a més es pot refinar la cerca per paraules en qualsevol camp i gèneres musicals. Des de la pàgina de resultats de cada cerca es pot accedir a la fitxa de l’obra i de l’autor amb tota la informació disponible en la base de dades fins al moment. A més s’ha previst en cada obra un espai anomenat “documents” per a poder incorporar més avant la pròpia partitura digitalitzada i altres documents adjunts a l’obra.

L’aplicació web del catàleg musical de la CM Primitiva ha sigut desenvolupada en els últims mesos pels alcoians Rubén Priego i Jorge Candalija, per encàrrec de l’actual junta directiva de la Primitiva presidida per Javier Picó, els qui no han comptat amb cap ajuda oficial per a escometre aquest projecte.

Aquest accés públic a la informació de l’arxiu musical de la Primitiva suposa un nou pas en el llarg procés iniciat pel CIM Apol·lo amb la informatització del catàleg en 1997. En l’actualitat la base de dades compta amb vora 6.000 obres registrades, que suposa una mica més del 85% dels fons de la Primitiva, que a dia d’avui segueix creixent amb adquisicions, llegats i donacions. Es pot consultar la descripció dels fons en l’article d’Àngel Lluís Ferrando (2011) L’arxiu de la Corporació Musical Primitiva.

La Corporació Musical Primitiva d’Alcoi
>

Himne de la Festa (d’Alcoi) – Banda Primitiva ‘Apolo’ d’Alcoi – Ernennung

Comparteix

Icona de pantalla completa