Diari La Veu del País Valencià
El deute de la Conselleria d’Educació
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic del Camp de Morvedre denuncia el deute de la Conselleria d’Educació amb els centres i les famílies i iniciarà el curs amb mobilitzacions
La Plataforma en Defensa de L’Ensenyament Públic del Camp de Morvedre valora positivament les accions dutes a terme aquest últim curs en contra de les retallades en l’educació pública i contra la LOMCE i mantindrà les mobilitzacions de cara al nou curs

Des de la Plataforma volem manifestar i denunciar l’ingent deute que té la Consellería d’*Educació i la Generalitat Valenciana amb els centres docents del municipi i de la comarca:

Es deuen des del mes de gener les partides pressupostàries de funcionament als centres. És a dir, impagaments de dos quadrimestres.
Es deu les ajudes de menjador escolar pràcticament de tot el curs passat el muntant del qual ascendeix a uns 600.000 €
Es deuen també les beques de menjador escolar i transport del curs 2012-2013.
No s’han pagat les beques de llibres concedides per a primària del curs 2012-2013 i tampoc beques de llibres de secundària del curs 2012-2013 i 2012-2011.
El Pla de Formació del professorat és una altra partida impagada, així com altres programes aprovats per conselleria als centres o ajudes a la promoció de valencià o a la conciliació familiar des de l’any 2011.
També seguim defensant la insubmissió de la ràtio escolar com manifestem en una moció al ple de l’ajuntament i critiquem que centres concertats arriben a 30 alumnes.
Les constants retallades a l’escola pública valenciana per culpa de la política educativa estatal i autonòmica, amb l’única pretensió de desmantellar-la i privatitzar-la i la futura aplicació de la nova llei d’educació, LOMCE, ens mouen a començar de nou el curs defensant l’escola pública com a garantia d’igualtat d’oportunitats.

Anem a continuar durant aquest curs defensant un ensenyament públic i de qualitat amb centres docents en adequades condicions. Per això el dimarts, 1 d’octubre, realitzarem una concentració a les portes dels barracons de Villar Palasí per denunciar la situació crònica que sofreixen els alumnes i alumnes d’aquest col·legi d’uns espais inadequats.

El dimarts 15 d’octubre convoquem a la ciutadania una concentració en els terrenys on hauria d’estar construït l’institut Nº 5, a la zona del SUP 2, arribant al cementeri. Una infraestructura educativa necessària i proposta des del Consell Escolar Municipal que ja té tot el projecte realitzat i solament falta l’execució del mateix.

Respecte als problemes de personal i a causa del deute i les retallades exigides des de la Conselleria d’Hisenda ens temem que curs hi hagi molts problemes a cobrir les baixes laborals que es puguin produir.

Des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic del Camp de Morvedre llancem també un missatge positiu de cara a l’inici de curs, de prestigi de l’escola pública. És cert que estem sofrint greus problemes en educació, però l’esforç i el bon treball que les comunitats educatives desenvolupen els centres públics ha demostrat que amb lluita s’aconsegueixen els objectius d’integració social, qualitat i compensació educativa que garanteixen l’accés de la ciutadania al dret a l’educació.

L’Ensenyament Públic del Camp de Morvedre per una escola pública, en valencià, laica, de qualitat, inclusiva, participativa i compensadora.

Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic del Camp de Morvedre

Comparteix

Icona de pantalla completa