La Gestió de Salut i Seguretat en els centres docents

20 setembre 2013 01:00h
LA PLATAFORMA PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC DEL CAMP DE MORVEDRE ESTA PREOCUPADA PER LA GESTIÓ DE SALUT I SEGURETAT EN ELS CENTRES DOCENTS DEL CAMP DE MORVEDRE

Des de la Plataforma de l’Ensenyament Públic del Camp de Morvedre volem manifestar que ens resulta incomprensible entendre com havent-se efectuat un control sanitari durant les vacances estivals, del que es va obtenir com resultat la detecció d'un focus de legionel·la en el CEIP Ausias March de Sagunt, s'haja esperat al fet que l'activitat docent i escolar estiga a ple rendiment per a solucionar-ho.

La salut i seguretat dels xiquets i xiquetes que assisteixen diàriament als centres d'ensenyament del nostre municipi és una prioritat i requereix especial protecció, però en un col·legi també treballen moltes altres persones com a personal docent, d'administració i serveis, personal de manteniment o personal de neteja que té un contacte constant i directe amb la xarxa d'aigua del centre i les instal·lacions on es troben.

L'ajuntament, com a responsable del manteniment dels col·legis, té la responsabilitat de realitzar la labor de control i prevenció de la legionel·la , així com d'engegar el protocol d'acció convenient en cas d'una detecció positiva. Considerem que, en aquest cas, hauria de revisar-se el protocol dut a terme, perquè s'han comès greus fallades, sobretot en la cadena d'informació, que han tingut greus conseqüències sobre el normal desenvolupament de les classes lectives del centre.
 

De la mateixa manera volem recordar-li al consistori que també és seua la responsabilitat de supervisar la gestió en la neteja de centres educatius del municipi i resultaria molt greu que s'haguera retallat també en els pressupostos municipals les partides destinades a la neteja de col·legis. Retallar en aquest àmbit és jugar a la ruleta russa amb la salut dels xiquets i amb tot el col·lectiu docent.

Esperem que aquest cas ocorregut en el col·legi Ausias March de Sagunt, siga un cas aïllat, però molt ens temem que els problemes van a créixer si no s'actua de manera immediata per a controlar aquest assumpte.

Venim denunciant des de la Plataforma que agrupa a sindicats, Coordinadora d'AMPA, Col·lectius d'estudiants i altres entitats representatives de l'àmbit educatiu continus retallades, deute i compromís, que demostren l'abandó i desinterès de les autoritats per l'Ensenyament. Baste com a exemple esmentar que, en la nostra comarca es deu als col·legis i instituts més d'un milió d'euros entre despeses de funcionament, ajudes i beques de menjador, transport o llibres i altres partides.

Per açò sol·licitem a la regidora d'educació, en primer lloc, que es comprometa en l'exercici de les seues competències municipals i atorgue als problemes de l'ensenyament en el municipi la prioritat que mereixen, començant pel manteniment dels edificis i la supervisió de la correcta neteja i vigilància de salubritat dels mateixos, ja que està en joc la salut de tots i totes, en segon lloc, com ja vam fer en el Consell Escolar Municipal, que es pose a la feina i sol·licite a la Conselleria d'Educació, l'abonament del deute pendent amb els col·legis i instituts del nostre poble i que es comprometen i inicien les obres i infraestructures previstes i necessàries.

El dia 1 d'Octubre durem a terme una concentració a les portes dels barracons del col·legi Villar Palasí a les 16.30 hores per a posteriorment desplaçar-nos a les portes del col·legi Ausias March per a seguir defensant l'educació pública i de qualitat en el nostre poble.

Jose Manuel Tarazona
Plataforma per l'Ensenyament Públic del Camp de Morvedre

next