Diari La Veu del País Valencià
És necessària la unitat d’acció
La plataforma ciutadana en defensa dels Serveis Públics de la Costera-La Canal es va reunir per primera vegada després de l’estiu, entenent que segueixen existint múltiples raons que fan necessària la unitat d’acció no solament d’organitzacions i col·lectius, sinó també i sobretot dels veïns i veïnes de la comarca, de la gent que està farta, preocupada i desitjosa de passar a l’acció per a imposar un canvi en el camí que s’ha triat per a eixir d’aquesta crisi que ens està robant el futur.

En la seua primera reunió després de l’estiu, la Plataforma va valorar necessari fer una revisió dels objectius que es perseguien en el seu manifest fundacional para, de ser necessari, redefinir-los i ampliar-los. L’experiència acumulada des de l’arrencada dels nostres treballs al febrer de 2012 indica que la Defensa dels Serveis Públics porta aparellada el compromís amb uns determinats valors de transparència i eficàcia així com l’exigència de lleis i normes que permeten un canvi en profunditat.

Així mateix les persones assistents van constatar que en el principi del curs escolar, les retallades patides han provocat massificació en els centres, amb més alumnes i menys professors, manques de material imprescindible, i sobretot, l’angoixa de moltes famílies que no poden fer front a la despesa que comporta l’escolarització dels seus fills i filles per l’elevada despesa que exigeixen els llibres de text i el material escolar. Famílies que segueixen patint una Administració autonòmica arruïnada i incompetent que no es preocupa en absolut dels problemes de la gent

El major valor de l’Educació pública és la garantia d’igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat que no es garanteix si les condicions no són iguals per a tots sinó que difereixen segons la seua capacitat econòmica. Per açò la supressió de les beques de menjador i de llibres és un atac frontal a l’Educació pública, la que paguem entre tots perquè a tots havia d’ensenyar i educar.

Altres temes que es tractaran en reunions posteriors són els relatius a les retallades en les prestacions sanitàries o el Macroabocador.

PLATAFORMA COMARCAL LA COSTERA-LA CANAL
EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS
Els serveis públics són garantia d’igualtat d’oportunitats per a totes i tots

Mail: [email protected]
En Facebook: PlataformaciudadanaCosteraCanal
En Twitter: @ServeisPublics
/pelsserveispublics.webs.com/

Comparteix

Icona de pantalla completa