Diari La Veu del País Valencià
4t concurs nacional de cartells de Moros i Cristians
La carletina Sonia Álvarez Vanaclocha ha estat la guanyadora del 4t concurs nacional de cartells organitzat per l’associació de Moros i Cristians d’Alzira. Álvarez és la primera riberenca que s’endú este premi, compensat enguany amb 300 €, després que en les altres edicions els guanyadors foren d’Ador (La Safor), Vigo i Betxí (Castelló).

En esta edició s’han presentat 16 obres, provinents del País Basc, Navarra, La Rioja, Barcelona i les tres províncies valencianes.

La carletina presentà l’obra Figures emblemàtiques on es representen un moro i un cristià amb figures de plastilina creades per ella mateixa. Les obres participants estan exposades al claustre del pati porticat de la Casa de la Cultura fins al 3 d’octubre.

Posteriorment l’associació va presentar els seus càrrecs festers, Na Violant d’Hongria, encarnada per Lola Juan Dasí i el Sultà Moro, Víctor Boscà Cárcel. La Capitana Cristiana 2012, Concha Morales Carrasco va fer el “traspàs de poders” entregant-li el sable musulmà.

El president, David Chordà, va demanar a l’equip de govern que tractaren d’aconseguir subvencions europees i estatals per salvar el Palau de Cassassús, edifici del segle XVIII, que és inhabitable pel seu perill d’enderrocament, per a poder utilitzar-ho com a seu de la festa.

“Ens enorgulleix contar a altres poblacions que fem l’ambaixada de la Conquesta d’Alzira en unes Muralles que tenen 1.000 anys d’existència i ens satisfaria poder dir que la nostra seu està molt a prop de la casa on va viure i morir Jaume I”.


David Chordà i Argente
President de l’A.C. Moros i Cristians “La Vila d’Alzira”

morosicristiansalzira.com

Comparteix

Icona de pantalla completa