Diari La Veu del País Valencià
Més mobilitzacions contra el treball precari que promou Ford
També la plantilla d’Acciona inicia mobilitzacions contra la precarització del treball promoguda per la multinacional Ford.

El Polígon Industrial Juan Carlos I, creat entorn de l’automobilística Ford després del procés de subcontractació dels 90, està en peus de guerra. A la vaga indefinida anunciada pel Comitè d’empresa de la contracta de menjadors de Ford, Sodexo, s’afegeix la plantilla de la multinacional de neteja i logística que dóna servei a la factoria, Acciona Facility Services. I és que, mentre l’empresa matriu del complex industrial anuncia 1.300 contractacions, el què s’està vivint en realitat és una agressiva precarització de les condicions laborals dels treballadors. Amb una pregunta incòmoda que assenyala directament al silenci mediàtic “Com es ven que d’una banda es crea ocupació precària i per una altra es destrueix ocupació estable”, les i els empleats d’Acciona començaran a concentrar-se a partir del divendres 27 de setembre, tots els divendres indefinidament, com la primera de les mesures de pressió per a aconseguir que l’empresa complisca amb els acords pactats que ara es nega a signar.

Tots els divendres, indefinidament, concentracions d’una hora en cadascun dels tres torns (de 05h30 a 06h30, de13h30 a 14h30 i de 21h30 a 22h30).

Unes protestes que comptaran a més amb la solidaritat de les plantilles de Ford, Sodexo i d’altres subcontractes que proveeixen al gegant Ford, a més d’amb militants de la CGT del País Valencià que acudiran amb autobús aquest pròxim divendres 27 a la concentració de les 13h30, després de la celebració d’una Assemblea.

I és que, tal com denuncia la secció sindical de CGT, sindicat que presideix el Comitè d’empresa, la direcció “fa cas omís del Comitè i ignora amb traïdoria la signatura dels nostres acords”. Així, després del procés negociador, Acciona “va aparcar” unilateralment la seua rúbrica, “en clar perjudici dels treballadors”. D’aquesta forma, l’ambient en la plantilla és d’indignació generalitzada, un sentiment que va quallar el passat mes de juny en Assemblea en forma de convocatòria unànime d’aquestes mobilitzacions, “al costat d’altres mesures de pressió”.

Així mateix, la Confederació General del Treball en Acciona-Almussafes assenyala que “any rere any es perd poder adquisitiu” al que s’afig, per a agreujar la situació, destrucció de llocs de treball amb el consegüent increment de la càrrega de treball i la realització obligatòria d’hores extres. Cal recordar que CGT va guanyar aquest estiu una sentència que declarava nul un ERO escomès per Acciona argumentant precisament la seua “falta de justificació”.

Respecte a la necessitat de la lluita per a defensar drets adquirits, CGT afirma que “el futur és incert si no vam demostrem que estem units”. D’aquesta forma, la convocatòria de mobilitzacions, impulsada per tots els sindicats del Comitè d’empresa, ve recolzada per altres plantilles de contractes de Ford en lluita, així com per la secció sindical de CGT-Ford.

La política que està duent a terme la multinacional centra les crítiques del sindicat anarcosindicalista ja que el que es viu en el Polígon és vox populi entre els directament afectats. A la pregunta de què està passant amb Ford la resposta és esclaridora: “Cara a la galeria tot són bones notícies, però la realitat és que cada vegada són més precaris els contractes i més nombroses les contractes dins de la factoria, permetent-se fins i tot que Acciona tinga paral·lelament una altra plantilla de treballadors, amb diferent nom dins del recinte, per a abaratir costos” el que porta a l’ “abaratiment de salaris i drets, com volen fer amb la plantilla d’Acciona” a la qual no volen “ni aplicar l’IPC”.

Finalment, CGT-Acciona FS apunta que en la factoria d’Almussafes s’estan perdent “drets socials, com els menjadors, tancant tres d’ells”, amb el que “s’estan destruint llocs de treball, tant de l’empresa Sodexo com de neteja d’Acciona FS”.

Gabinet de Premsa CGT-PV

Comparteix

Icona de pantalla completa