Diari La Veu del País Valencià
Rambleta acull la pel·lícula Orson West

El proper diumenge 6 d’octubre es projectarà a la Rambleta de València l’opera prima del director Fran Ruvira.

Orson West explica la història d’un equip de cinema que arriba a un poble fronterer entre Alacant i Múrcia per rodar un western de baix pressupost. Aquest fet canviarà la rutina dels habitants de la zona, especialment en el cas dun grup de xiquets. Però, aquesta no és la primera vegada que el cinema arriba a aquestes terres: cinquanta anys abans, Orson Welles va voler rodar un altre western al mateix indret.

La pel·lícula ha estat guardonada amb el premi “Opera Prima 2013” que destaca el millor director de cinema novell de l’any i que atorga el Col·legi de Directors i Directores de Cinema, amb la finalitat de promocionar el talent emergent i als nous creadors.

Amb un càsting encapçalat per Sonia Almarcha, Frank Feys, Jorge-Yamam Serrano i amb l’aparició especial de Montserrat Carulla, el director alacantí Fran Ruvira signa el seu primer llargmetratge amb un exercici metacinematogràfic que rastreja el fantasma daquest western mai realitzat. Barrejant elements de ficció i de documental, la pel·lícula endinsa l’espectador a través d’una reflexió sobre el paisatge que a manera d’esbós o de relat apuntat suggereix fronteres geogràfiques, lingüístiques i cinematogràfiques.

A mesura que es segueixen les petjades del mestre Welles, el film vol explorar nous territoris on els gèneres, els materials i els referents s’entremesclen a favor d’un cinema entés com a art impur on conviuen fets reals, èpica i mitologia com en tot bon western.

“En realitat aquesta pel·lícula no és una història sobre Orson Welles, sinó sobre el territori on el cineasta nord-americà va pretendre rodar un western”

Fran Ruvira, director
www.orsonwest.com
Segueix-nos a Twitter / Facebook

Comparteix

Icona de pantalla completa