Diari La Veu del País Valencià
El Grup de Danses Carrascal ompli de tradició el Calderón
Dansa tradicional- 12 d’octubre a les 19’30 hores

El Grup de Danses Carrascal ompli de tradició el Calderón amb l’espectacle ‘Dia de Noces’

El Teatre Calderón d’Alcoi acollirà aquest dissabte 12 d’octubre el nou muntatge del Grup de Danses Carrascal d’Alcoi. Es tracta de ‘Dia de Noces’, un espectacle que va ser presentat el 28 d’octubre del passat any al Palau de la Música de València i que ara arriba a la seua ciutat d’origen.

Tal i com han explicat els propis membres del Grup de Danses Carrascal, ‘Dia de Noces’ pretén ser un fidel reflex de la vida als pobles de les nostres comarques -ara fa algunes dècades- quan es produïa el casament d’alguns dels seus joves veïns. Així, al voltant de 70 persones damunt de l’escenari representaran escenes tradicionals com ara les dones del poble al llavador, la sega del blat, la preparació dels nuvis a les cases de les seues respectives famílies…

D’aquestes 70 persones, quasi la seua totalitat combinaran la representació d’algun paper amb les danses tradicionals. Altres, únicament representaran personalitats destacades del poble, com ara el rector, un dels que més simpatia despertarà entre els espectadors per la seua comicitat i picaresca a l’hora de recollir les almoines.

La rondalla del Grup de Danses Carrascal estarà encarregada de la interpretació en directe de totes les peces que es dansaran. Estarà formada per 7 músics i altres 2 persones que entonaran els cants tradicionals.
A més, els dolçaines i tabaleters de La Cordeta d’Alcoi també estaran acompanyant les danses d’aquest ‘Dia de Noces’.

Comparteix

Icona de pantalla completa