Diari La Veu del País Valencià
L’aeroport de Manises necessita un pla estratègic
Compromís exigeix un pla estratègic per a l’aeroport de Manises on participen totes les institucions implicades

L’aeroport de València du tretze mesos consecutius amb un descens continuat de passatgers i d’operacions

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha mostrat la seua preocupació per la situació crítica de l’aeroport de Manises, amb tretze mesos consecutius amb un descens continuat de passatgers i d’operacions, que l’han portat a xifres de huit anys enrere, és a dir de 2005 (on al setembre acumulava 3.560.000 de passatgers front als 3.600.000 d’enguany).

Consol Castillo, ha declarat: “L’aeroport de Manises és la principal porta d’entrada de turistes a la ciutat de València i al seu entorn, la falta de connexions amb els principals hubs internacionals i la falta de vols de companyies de bandera, afecta clarament a la quantitat, i sobretot, a la qualitat del turisme que rebem a la nostra ciutat”.

Des de Compromís anem a proposar la posada en marxa d’una comissió en la que participen les administracions implicades (Ajuntament de València, Generalitat i Ministeri de Foment), junt als representants del sector del turisme (hotelers, hostalers, agències de turisme, operadors…) per a reforçar aquesta infraestructura fonamental per a la ciutat. Castillo, ha aprofitat per a demanar explicacions a Valencia Convention Bureau, la regidoria de turisme encoberta de l’Ajuntament i implicada en l’organització del València Summit, sobre els resultats i el cost del programa de Connectivitat Aèria “VLC Fly”.

Consol Castillo, regidora de Compromís, “Estem preocupats per la dependència de l’aeroport de Manises cap a l’aeroport de Madrid-Barajas i de les connexions amb la companyia Air Nostrum, totes dos molt debilitades per la incorporació d’Iberia al grup AIG internacional. Les institucions implicades, han de presentar un pla estratègic per a buscar noves connexions i noves companyies que volen des de l’aeroport de Manises, per a consolidar un turisme de qualitat a la ciutat de València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa