Diari La Veu del País Valencià
‘L’Or dels valencians’ a Elx
“L’Or dels valencians”, nova exposició que organitza El Tempir en col·laboració de la UMH i l’Ullal Cultural.
“L’Or dels valencians” és una exposició produïda per l’Associació l’Ullal Cultural d’Algemesí, que pretén explicar de la forma més senzilla i gràfica possible el greuge que els valencians paguem des de fa anys per culpa d’un sistema de finançament profundament injust. Mitjançant 12 panells, sis d’exposició de la situació econòmica actual i altres sis destinats a explicar les conseqüències que se’n deriven, es vol fer conèixer de manera pedagògica la redistribució actual d’impostos de l’estat i com és de perjudicial per al poble valencià, així com també sensibilitzar el ciutadà en general sobre aquest tema.

El Tempir, conscient del mal finançament que patim com a valencians i la necessitat de posar fi al deute històric, organitza aquesta exposició amb la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i l’Ullal Cultural. De fet, en una situació de crisi econòmica com la que vivim cal un nou sistema financer que permeta noves polítiques socials, culturals, educatives i lingüístiques que petemeten millorar la situació d’asfíxia econòmica i les retallades que patim. Pel que fa a l’àmbit d’actuació d’El Tempir, un bon sistema de finançament permetria destinar recursos a la consecució d’una normalització lingüística real i efectiva del valencià per conventir-lo en una autèntica llengua de cohesió social.

Les persones que estiguen interessades a visitar-la ho poden fer des del dia 14 al 31 d’octubre amb l’horari següent: de dilluns a divendres de 9 a 21 h i cada dissabte de 9 a 13 h a l’ECO, hall est de l’edifici Altabix del campus d’Elx de la UMH.

Comparteix

Icona de pantalla completa