Diari La Veu del País Valencià
Edificis d’energia quasi nul·la
EDIFICIS D’ENERGIA QUASI NUL·LA, ESTEM PREPARATS PER AL 2018?

La Nova Directiva Europea 2010/31/EU fixa un objectiu d’un 3% de rehabilitació energètica anual dels edificis públics amb la finalitat d’aconseguir el compromís per a l’any 2018 en el què pràcticament la totalitat del parc d’edificis públics siguin de consum energètic quasi nul.

Al seminari que va tenir lloc el 16 d’octubre a Marsella dins del marc del projecte europeu Republic MED en el què participa l’Agència Energètica de la Ribera (AER) es van debatre les eines de simulació d’edificis i espais urbans disponibles i en desenvolupament que permeten aconseguir edificis de energia gairebé nul·la. El seminari va reunir experts en les eines i tècniques de simulació i la seva aplicació en el marc de la nova reglamentació europea.

Aprofitant aquesta cita, es va dur a terme la reunió de socis del projecte Republic MED per tal d’analitzar l’evolució del projecte i planificar les següents accions. El projecte europeu pretén crear una metodologia que servisca als tècnics municipals a aconseguir augmentar l’eficiència energètica dels edificis públics mitjançant la rehabilitació energètica , i aconseguir així avançar en la consecució dels nous objectius europeus per a l’any 2018.

L’AER, dins del seu pla formatiu, va a realitzar diversos cursos dirigits a formar al personal tècnic dels ajuntaments i altres professionals de la construcció en temes certificació energètica d’edificis i rehabilitació energètica. Aquesta formació ajudarà els tècnics de les comarques de la Ribera Baixa i Ribera Alta a estar més capacitats per a posar en marxa les eines adequades i aconseguir els objectius d’eficiència energètica d’edificis que proposa la Unió Europea.

Agència Energètica de la Ribera

Comparteix

Icona de pantalla completa