Diari La Veu del País Valencià
El tancament de RTVV és un clar menyspreu als drets dels valencians

Per a CGT-PV l’anunci de tancament de RTVV és un clar menyspreu als drets de les y els valencians

La Confederació General del Treball del País Valencià s’oposa rotundament al tancament de la radiotelevisió autonòmica. A més, assenyala al Consell valencià com a govern llastrat per la corrupció i de mètodes autoritaris que no solament gestiona en contra de la classe treballadora, sinó que és incapaç de respectar qualsevol límit democràtic. Així ho ha demostrat actuant front a la sentència que anul·la l’ERO en RTVV i saltant-se descaradament la legalitat que diu defensar en anunciar el tancament d’aquest servei públic. Davant els plans d’acabar amb els drets adquirits de les i els treballadors, la CGT-PV crida a la desobediència i s’afegeix a les mobilitzacions en defensa dels llocs de treball.

Ignorant la sentència que anul·la l’ERO i que suposa posar en el seu lloc al Consell després de l’acomiadament col·lectiu il·legal d’un miler d’empleats i fent xantatge a la població del País Valencià en afirmar que eixa és la manera de salvar altres serveis públics… així és la forma d’entendre la política del Govern valencià.

Front a açò, la CGT-PV destaca la importància d’una empresa pública amb un comès que haguera d’haver sigut la promoció de la cultura i la llengua pròpies, el respecte a la singularitat del País Valencià, la formació en el coneixement de les arrels i la vertebració del territori. Tot açò gràcies al treball de professionals el saber fer dels quals havia d’estar al servei de totes i tots els valencians i que havia d’haver-se garantit mitjançant contractacions objectives, estables i respectuoses dels drets laborals.

No obstant açò, RTVV ha sigut instrumentalitzada políticament, usada com a corretja de transmissió de les consignes del govern de torn i, en conseqüència, convertida pels seus dirigents en un niu de corrupteles, en una empresa pública saquejada, maltractada, on la censura, el nepotisme i fins i tot l’assetjament sexual han campat a plaer.

En aquest sentit, la CGT-PV manifesta el seu rebuig a la pèssima gestió política i econòmica que ha portat a la televisió i ràdio públiques valencianes a la situació actual, i distingeix al Consell i a les successives direccions de RTVV com a culpables.

CGT insta a que es depuren responsabilitats, a que es complisca la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i tornen al seu lloc de treball les 952 persones acomiadades il·legalment, i a que es lluite en defensa de l’ocupació pública i de qualitat. Es tracta d’assegurar el dret del poble valencià a comptar amb un mitjà de comunicació públic i democràtic, mitjà la gestió del qual haguera de dur-se a terme en clau obrera i col·lectiva. Eixe és el futur.

CGT-PV

Comparteix

Icona de pantalla completa