Diari La Veu del País Valencià
Als periodistes, redactors i guionistes de RTVV
Sóc Manel Arcos, periodista, escriptor i historiador. Volia dir-vos que si us serveix de consol, jo també vaig passar, fa ara molts anys, pel mateix tràngol que esteu patint tots vosaltres i, malgrat les adversitats, vaig poder tirar endavant.

Mireu. Al juliol de 1989 vaig entrar a treballar en Radio Nacional de España a València, després de superar unes proves d’accés, i allí vaig estar fins que un ERO em va enviar a l’atur. Això ocorria al gener de 1992.

Més tard, vaig intentar aconseguir un lloc de treball en Canal 9. Però, “casualitats del destí”, en les oposicions de 1992 i 1995, em vaig quedar “en portes” i sense plaça després de l’entrevista. Tot i això, arran d’aquelles proves, vaig adquirir el dret a figurar en borsa. Però, de nou, les “casualitats del destí” em van jugar una mala passada. En comptades ocasions em van cridar per a treballar en Canal 9 –en 1992, per a formar part de l’equip del programa efímer Arguments i, en 1999, per a cobrir substitucions en Ràdio 9. Per contra, altres opositors que es trobaven per sota meu en la borsa i, fins i tot, periodistes que ni hi estaven van gaudir de totes les facilitats del món per a accedir a prestar serveis en Canal 9 d’una forma estable i continuada.

I, malgrat els entrebancs, vaig poder tirar endavant. Des del febrer de 1994, sóc funcionari del grup C1 i treballe en la policia local. He sigut professor de valencià en l’IVASPE i corrector lingüístic de la JQCV. Entre el 2009 i el 2013 he publicat set llibres d’investigació sobre el bandolerisme valencià del segle XIX. A més a més, des del 2011 dirigisc la revista d’investigació Cabdells i, des de la tardor del 2012, dirigisc i presente un programa Paraules en silenci a Ràdio Pego, dedicat a la poesia catalana.

Si us serveix de consol, us seré molt sincer. Sigueu forts i no defalliu, perquè quan una porta es tanca, se n’obrin cent.

Manel Arcos

Comparteix

Icona de pantalla completa