Diari La Veu del País Valencià
CGT-PV aposta per l’autogestió de RTVV
I crida a participar en les manifestacions contra el tancament de l’ens públic

El Comitè Confederal de la CGT del País Valencià, reunit en sessió plenària en el dia d’avui, ha aprovat per unanimitat un dictamen de reconeixement i suport al conjunt de la plantilla de RTVV per la seua solidària i exemplar actuació després de l’anunci del seu tancament per part de la Generalitat Valenciana.

El Comitè Confederal de la CGT-PV condemna tant el tancament de la nostra radiotelevisió com la lamentable i corrupta gestió duta a terme en l’ens públic pels responsables del PP. En eixe sentit, la Confederació General del Treball es reafirma en la reivindicació d’una televisió pública, de qualitat i en valencià, on tinguen cabuda totes les opinions i manifestacions polítiques, socials, sindicals i culturals.

La CGT-PV valora especialment la resposta que els treballadors i treballadores de la RTVV han donat a la comunicació del tancament, realitzant la informació oberta i plural que fins ara havien tingut vetada i demostrant que un mitjà de comunicació públic ha d’estar al servei de la societat i no al del partit governant a cada moment, que és el que ha succeït amb la gestió del Partit Popular.

Amb l’exemple que està donant la plantilla de la televisió valenciana s’ha tornat a posar de manifest que la classe treballadora és la que fa funcionar les empreses i la que crea la riquesa d’un país, sent capaç d’autogestionar eficaçment els seus centres de treball al marge dels directius nomenats per l’Estat o el Capital.

El cas de RTVV és el més proper que tenim, però abans ja s’ha vingut produint aquest procés d’autogestió com a resposta als desastres del capitalisme a Argentina o ara mateix a Grècia. Açò sense oblidar la lliçó històrica oferida pels treballadors espanyols durant l’etapa revolucionària 1936/39, en la qual l’anarcosindicalisme va demostrar al món que era possible una societat sense explotats i explotadors.

Des de CGT-PV recolzem eixa televisió participativa i plural que ha sorgit després de l’anunci del tancament i animem al conjunt del personal de RTVV a mantenir i millorar el procés de gestió social. Així, considerem imprescindible que totes i tots els treballadores, tant els que van ser acomiadats i ara tornen a guanyar el seu lloc de treball amb l’anul·lació de l’ERO, com aquells que han continuat en l’empresa, es posen a realitzar la informació que la societat valenciana demanda. Els acomiadats sempre van seguir sent de RTVV i ara que la llei els ha donat la raó tenen el dret i el deure d’estar en el seu lloc, col·laborant en aquesta nova televisió que la societat celebra i recolza.

També creiem que l’oportunitat del succeït amb RTVV ha de fer-nos reflexionar sobre la necessitat que el conjunt de la societat i les seues organitzacions estiguen molt més actives del que han estat al País Valencià en la defensa dels drets i llibertats democràtiques.

Finalment, des del Comitè Confederal de la CGT-PV, ens sumem a la convocatòria de manifestacions en les tres capitals valencianes d’aquest pròxim dissabte, 9 de novembre, i cridem a tota la nostra afiliació i a la resta de la societat valenciana a secundar les mobilitzacions de la plantilla de RTVV i a recolzar la continuïtat de la televisió pública valenciana, sota el control i gestió dels propis treballadors i de totes les organitzacions que representen la pluralitat social. Informem a més que treballadors i treballadores de Telemadrid acudiran a recolzar a RTVV.

Comité Confederal Confederació General del Treball del País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa