Diari La Veu del País Valencià
Proposta de mobilització oberta i horitzontal
“Ens trobem en una situació que és anomenada com a crisi, però que no és més que la fase neoliberal del capitalisme, que té com a objectiu privatitzar tot allò públic (sanitat, dependència, pensions, mobilitat, educació i ocupació), precaritzar la mà d’obra, agredir el medi ambient, mantenir la desigualtat cap a les dones, pauperitzar les pensions i fomentar la desigualtat social. I a més a més, a tot açò, se suma el tancament unilateral de Canal 9, per part del PP en aquests dies, producte de la seva corrupta gestió.

La Cimera Social de l’estat espanyol està proposant fer mobilitzacions el 23 de novembre en les capitals de província, a la vesprada, replegant totes les reivindicacions, així com totes les marees. Per a què totes juntes diguem no a les polítiques d’austeritat i de la troica, que fan que cada dia la nostra vida individual i col.lectiva sigui molt més difícil. Encara que les empreses de l’IBEX-35, tinguin guanys des de fa tres anys.

Aquest procés el van amagar durant els anys 1995-2007, reduint la despesa social i les inversions any a any en els pressupostos de les diferents administracions, donant-nos facilitats de crèdit barat, compensant la baixada de la capacitat adquisitiva dels salaris i de les prestacions per ésser ciutadanes (sanitat, educació, dependència, ocupació i mobilitat). En l’any 2008 tot açò va esclatar. I malgrat que tot aquest procés té noms i cognoms, es va preferir mirar cap a un altre costat, i fer allò que més convenia a les grans fortunes i poders financers, transferir la quantitat més grossa de riquesa en el menor temps, que la història ha conegut del conjunt de la població a les mans dels que més tenen, que no és una estafa, sinó un colp d’estat incruent. Colp d’estat violent per aquelles persones i famílies que perden l’habitatge, el treball i no poden donar menjar als seus fills, ni atendre com caldria als que més dificultats tenen. El deute de l’estat espanyol ha passat de 700.000 milions d’euros a l’any 2008 a més d’1.200.000 milions d’euros en l’actualitat, al mateix temps que es retallaven els serveis públics. Mentre indústries de necessitats bàsiques com els bancs, eren rescatades, i armamentístiques eren subvencionades. A més a més, s’ha visualitzat la corrupció generalitzada del sistema polític i econòmic, hereu del tardofranquisme. És a dir, tot allò que la II República va capgirar, i que un colp d’estat va finalitzar, per crear allò que ara estem sofrint.

Per tot açò, EUPV creu que la gent de la Marina Alta ha de poder participar d’aquestes mobilitzacions del dia 23 de novembre, realitzant una acció al matí totes juntes; manifestació, preferentment, o concentració, a la capital de la comarca, que tingui com a capçalera una de les quatre plataformes actives a la comarca (hipoteques, sanitat, educació i dependència), o totes quatre, ja que són l’avantguarda d’aquesta lluita, com els sindicats i partits que estan d’acord en el conjunt de les seves reivindicacions. Ja que Totes Juntes tenim més força.

Per finalitzar, EUPV a la Marina Alta vol recordar aquestes paraules del tauró financer, Warren Buffet el 14 d’agost de 2011 al New York Times:

“La lluita de classes segueix existint, però la meua va guanyant”

Comparteix

Icona de pantalla completa