Diari La Veu del País Valencià
Gastronomia i restauració de Sueca
Sueca ofereix en un llibre el millor de la seua gastronomia i restauració

La Regidoria de Turisme presenta una publicació que ofereix el millor de la gastronomia autòctona presentada a través de receptes realitzades pels millors restaurants del municipi

La Regidoria de Turisme va presentar, en el saló de plens de l’Ajuntament, el llibre “Sueca Gastronòmica”, que oferix el millor de la gastronomia del nostre municipi, oferida per alguns dels més reconeguts restaurants de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, a través de selectes receptes creades amb productes autòctons. “Hem volgut fer coincidir en la mateixa setmana la presentació d’este llibre i la celebració, el pròxim cap de setmana, de la II Fira Turística Gastronòmica de Sueca. Considerem que esta Fira és el lloc idoni per a distribuir exemplars d’este llibre per la gran quantitat de gent de Sueca, i de tota la comarca, que assisteix a la Fira per a, d’esta manera, que puguen conéixer millor els nostres restauradors i la gran qualitat que ofereixen”, va explicar Manoli Egea, regidora de Turisme.

Egea va voler així mateix en la presentació del llibre, agrair “la col·laboració de totes les persones que ho han fet possible, perquè este ha sigut un treball d’equip molt intens i molt agradable, que ha donat un resultat brillant. Per això, vull agrair als restaurants participants, fotògraf, disseny, impremta, etc., la seua implicació i esforç. També a Toni Beltrán, que participa en esta presentació, conegut per tots per ser el cuiner de la televisió local, per la seua preocupació per la nostra gastronomia i per promocionar els nostres restaurants”. L’objectiu d’esta publicació, va explicar Egea, no és un altre que “crear un llibre de cuina autòctona per a promocionar la gastronomia de Sueca en el qual, al mateix temps, es donaren a conéixer els nostres millors restaurants. Per a participar en el llibre es van posar uns requisits, com que tingueren, almenys, dos tenidors o que oferiren un servei als clients amb tovalles de tela. Es va invitar a participar a tots els restaurants de Sueca, El Perelló i Mareny, i tots els que van voler han tingut l’oportunitat”.

Per la seua banda, el cuiner local, Toni Beltrán, va participar en la presentació del llibre invitat per la Regidoria de Turisme. “Hui és un dia important perquè, a través d’esta recopilació, posem a la nostra gastronomia en el lloc en el qual ha d’estar. Crec que era necessari tindre un llibre com este, amb una extraordinària qualitat fotogràfica i textual, que mostren a la perfecció l’essència de la nostra terra i la nostra gastronomia autòctona”, va afirmar Beltrán. Així mateix, va explicar que “el llibre realitza un recorregut per les zones més emblemàtiques del nostre poble i la seua zona marítima, i per a aconseguir una més precisió emociona i connectar amb el lector amb més empatia, ho fa mitjançant dos vessants, la gastronòmica i la paisatgística”.

Finalment, l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, va tancar l’acte agraint a la Regidoria de Turisme el seu treball, i mostrant la seua satisfacció pel resultat final del llibre. “L’oferta gastronòmica en un municipi, hui en dia, és molt important, sobretot a nivell turístic. Ací, en Sueca, podem presumir de tindre alguns dels restaurants més importants de la província. Sueca ofereix, a més, plats únics i eixes receptes s’han de cuidar i conservar, i per això s’ha fet este llibre amb molt d’esforç per part de la Regidoria i molt d’afecte. La nostra gastronomia és única i cal cuidar-la perquè pot ser el futur dels nostres joves”, va explicar l’alcalde.

Comparteix

Icona de pantalla completa