Diari La Veu del País Valencià
Pagar dues vegades el servei d’Ecoparc
Compromís adverteix que no permetrà que els ciutadans paguen dues vegades el Servei d’Ecoparc.

Si abans de gener no hi ha una solució al respecte d’aquest servei els ciutadans pagaran dos voltes per l’Ecoparc.

Compromís ha advertit reiteradament en varies comissions informatives que si no es soluciona el tema de la gestió de l’ECOPARC i entren en vigor les ordenances del Consorci i l’Ajuntament, els ciutadans de Sagunt pagaran dues vegades el servei de gestió de l’ECOPARC, cosa que és il·legal per què un ciutadà no te per què pagar dues voltes pel mateix servei, siga qui siga qui gestione el mateix.

Ens trobem en període d’exposició pública de l’ordenança i aquest tema pot solucionar-se en comissió abans de l’aprovació definitiva, si el Consorci i l’Ajuntament arriben a un acord en un model de gestió que siga satisfactori i que no supose un augment del rebut en conjunt. De no ser així, Compromís recorrerà a accions judicials, per què entenem que el ciutadà no pot ser qui pague dues vegades.

Actualment, i incloent la baixada de la taxa de recollida de fem del ple de divendres, al ciutadà, encara que baixe el rebut de l’ajuntament, la inclusió del servei d’ecoparc en la nova ordenança del consorci li suposarà un augment del rebut conjunt de recollida i tractament de 6 euros. Eixa quantitat és la que l’ajuntament destina en l’actualitat a prestar el servei d’Ecoparc, dintre de la taxa municipal. Actualment Consorci i Ajuntament es troben en litigi per la gestió del Servei d’Ecoparcs, però el que des de Compromís no es permetrà en cap cas, és que aquest litigi supose un euro més per als veïns.

“Des de Compromís tenim clar que no acceptaren cap tipus de gestió en relació als ecoparcs que supose un augment de la taxa de reciclatge en el seu conjunt (la municipal i la del consorci), siga qui siga el gestor, ja que així s’està desincentivant que es recicle i es separe en orige. De la mateixa manera tampoc acceptarem que per culpa de la manca d’enteniment entre Consorci i Ajuntament per “qui gestiona que”, els ciutadans acaben pagant una taxa major” indica la regidora Teresa Garcia.

Es per tot això, i donada l’experiència prèvia de la ciutat de Benicarló, on també s’ha donat una situació semblant al respecte amb el concepte de l’eliminació, s’està començant a estudiar les accions a desenvolupar en cas que la doble imposició es produesca.

Comparteix

Icona de pantalla completa