Diari La Veu del País Valencià
Polítiques actives d’ocupació a Xàbia
L’Ajuntament de Xàbia ofereix deu contractes de formació per a aturats que reforçaran la plantilla de fontaners d’Amjasa

El termini per a inscriure’s en aquest pla de formació remunerada comença demà

L’Ajuntament de Xàbia segueix aplicant polítiques actives d’ocupació i ara ha obert un pla que ofereix un any de formació remunerada com a operador de sistemes de distribució d’aigües. Els deu seleccionats en aquest programa de formació dual (que alterna el treball en pràctiques amb la teoria professional) s’integraran en la quadrilla de fontaners d’Amjasa, col·laborant en les obres de renovació de xarxa i en el canvi de comptadors.

El regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha explicat que el pla “Xàbia Impulsa” té una dotació de 188.000 euros (113.000 euros es destinaran a salaris, que seran de 941 euros) i està cofinançat per la Conselleria d’Economia, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

A més de formalitzar un contracte d’un any amb l’Ajuntament, els participants rebran uns ensenyaments teòrics que milloraran la seua capacitació laboral i empleabilitat els serviran per a reciclar-se i augmentaran els seus coneixements en riscos laborals o sobre com establir-se com a empresa pròpia.

Per a poder optar a un d’aquests 10 contractes d’aprenent cal estar inscrit en el Servef com a demandant d’ocupació, estar empadronat a Xàbia i, o bé ser major de 45 anys i tenir càrregues familiars, o bé tenir 25 anys o més i estar en situació de risc d’exclusió social acreditada pels Serveis Socials.

Una vegada publicades les bases, demà s’obrirà el termini de presentació de sol·licituds. Aquestes es poden registrar en l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (Avinguda Amanecer número 2) fins al 30 de novembre. Dues setmanes després es faran les entrevistes i l’última setmana de desembre es formalitzaran els contractes.

L’Ajuntament també contractarà a dos professors per a aquest programa; un enginyer tècnic i un oficial de primera, tots dos amb experiència com a formadors.

Des d’Amjasa, el seu conseller delegat Josep Lluis Henarejos, ha indicat que l’empresa municipal d’aigües ha volgut col·laborar en aquest programa d’ocupació per ser una de les prioritats de l’executiu i perquè enllaça amb la seua vocació social i la seua línia de modernització de l’empresa. En aquest sentit, ha reiterat que enguany invertiran els 900.000 euros de beneficis en renovació de la xarxa, encarregant-se directament la secció de lampistes d’algunes obres de menor calat. “Tenim 11 fontaners en plantilla, per la qual cosa si la coordinació és bona ens va a venir molt bé tenir aquest reforç” ha assenyalat Henarejos, qui també ha apuntat l’empresa municipal contracta moltes de les seues obres amb empreses locals, per la qual cosa formar-se en aquest sector és tenir perspectives de treball.

Finalment, l’alcalde, José Chulvi, ha posat en relleu que amb aquest taller no solament s’aconsegueix que veïns d’aquest municipi en desocupació tornen durant un any a tenir un sou i milloren la seua formació, sinó un benefici comú com és que Amjasa veja incrementat el seu personal per a millorar la xarxa de distribució. Chulvi ha aprofitat per a posar en valor el capital humà del Creama, el personal del qual a Xàbia va ser qui, a suggeriment del primer edil, va desenvolupar aquest pla d’ocupació que és dels pocs que ha aconseguit ser subvencionat i l’únic en la seua matèria.

El primer edil ha recordat que enguany el Consistori també ha oferit un pla d’ocupació social que ha reportat treball en les brigades forestals a 30 aturats.

Comparteix

Icona de pantalla completa