Diari La Veu del País Valencià
Intervenció amb la qual es pretén millorar l’evacuació pluvial
L’Ajuntament de Xàbia triplica els pluvials de l’Avinguda Fontana per a millorar la seua evacuació

El departament d’Obres preveu començar els treballs la setmana vinent

El departament municipal d’Obres de l’Ajuntament de Xàbia té previst instal·lar fins a 21 nous embornals (reixetes a la xarxa pluvial) en l’Avinguda Fontana, en l’Arenal. Es tracta d’una intervenció amb la qual es pretén millorar l’evacuació pluvial, ja que aquest vial pateix greus problemes d’inundació quan es registren forts episodis de pluja. Ara solament hi ha nou entrades a la xarxa de desguassos, una quantitat que es revela insuficient en molts casos. En el mes d’agost, el regidor d’Obres, Paco Torres, i l’alcalde, José Chulvi, es van reunir amb els veïns d’aquest carrer, que els van exposar la greu problemàtica que enfronten cada vegada que plou amb força. S’inunden els baixos comercials i els soterranis de les finques.

Els responsables municipals es van comprometre a cercar una eixida quan es disposara de finançament. Aquests dies s’ha contractat una neteja a fons de tota la xarxa de col·lectors d’aquesta zona, retirant la grava, arena i arrels que l’obstruïen i evitaven el seu bon desguàs i, com indica el regidor d’Obres, a partir de la setmana vinent començaran a instal·lar-se els nous embornals. Es tracta d’un conjunt de 21 desguassos de 100 per 50 centímetres, units a la xarxa per tubs de 135 metres lineals i 350 mil·límetres de diàmetre. El pressupost benvolgut per a aquesta obra que triplicarà la xarxa d’evacuació és de 19.000 euros.

Segons indiquen des del departament municipal, per a executar aquests treballs no serà necessari tallar al tràfic aquest carrer, ja que es treballaran en la zona d’aparcament.

Comparteix

Icona de pantalla completa