Diari La Veu del País Valencià
Compromís contra el tancament de canal 9
Els regidors de Compromís, Quico Fernández i Teresa García representen els ciutadans de Sagunt contra el tancament de Canal 9.

Els regidors de Compromís en l’Ajuntament de Sagunt, Teresa García i Quico Fernández, s’han concentrat este matí davant de les instal.lacions de Canal 9 a Burjassot, al costat de centenars de ciutadans contra el tancament salvatge de RTVV. Esta passada nit s’ha perpetrat un dels atacs més irracionals contra l’autogovern dels valencians, i calia que els nostres regidors hiestigueren en representació de la nostra ciutat i en defensa del dret a una televisió pública, de qualitat i en valencià. Els nostres edils també han esperat a la porta els diputats de Compromís, encapçalats per Enric Morera, que durant tota la nit han participat de la protesta en l’interior de les instal.lacions televisives.

Cal recordar que tots els regidors del PP de Sagunt votaren en contra de la moció conjunta de l’oposició contra el tancament, i el seu portaveu Sergio Muniesa va usar els mateixos i perversos arguments que la seua direcció regional; almenys en alguns pobles s’han abstingut. Potser Castelló, després de demanar l’indult per al delinqüent exalcalde i exdiputat Hernández Mateo, ha d’obeir cegament el seu capo, no siga que en la pròxima candidatura es quede fora. Fins i tot sembla que ha enviat el seu cunyat en el paper de liquidador de Canal 9, perquè no en queden dubtes de la seua adhesió Quico Fernández: ” Ha sigut una nit molt llarga i molt amarga. Hem pogut contemplar impotents però amb dignitat com el PP tancava la televisió de tots els valencians, la mateixa que durant 18 anys ha manipulat en benefici dels seus interessos polítics, econòmics i personals. No tenen vergonya ni la coneixen i ni tan sols han sigut capaços d’acabar civilitzadament amb la cadena. Han tornat ha muntar un esperpent que ens ha exposat a tots els valencians a la burla de mig món. Són inútils fins a la sacietat o el que és pitjor, sàdics. Els que són els responsables de la nefasta gestió de Canal 9 s’han posat en evidència de nou demorant la desconnexió per pura incompetència.

Tots els militants del PP i els seus votants són còmplices d’este atac ferotge a la dignitat dels valencians, i els seus dirigents a tots els nivells es mereixen el rebuig i el menyspreu de la societat valenciana. A partir d’ara les relacions a nivell orgànic i institucional es van a reduir als mínims imprescindibles, perquè la seua decisió supera negativament tots els límits democràtics.

El tancament de Canal 9 és el punt d’inflexió en la vida política valenciana, un punt que va a portar el PP a l’oposició, ja que se suma a la corrupció i a la misèria econòmica en què ens ha enfangat. És inimaginable que esta banda de corruptes i indecents puga tornar a governar les principals institucions valencianes.

Des de Compromís confiem en la responsabilitat i el trellat dels valencians i valencianes per a donar un gir de 360 graus a la política del nostre País; cal una regeneració democràtica integral que deixe fora un partit que com el PP té més de 100 càrrecs imputats, entre ells els més alts representants de la Generalitat i altres instituicions, com diputacions i ajuntaments.

Ja no tenim televisió, ni caixes, ni finançament, ni inversions. Només destaquem en desocupació, deute, dèficit i delinqüents per metre quadrat. Si encara els queda una miqueta de vergonya, el que ha de fer Fabra, eixe gens honorable president, que no ha sigut triat pels ciutadans, és dissoldre le Corts, convocar eleccions i dimitir per incompetent.”

Quico Fernández
Portaveu Compromís a Sagunt

Comparteix

Icona de pantalla completa