Diari La Veu del País Valencià
El Consell Agrari Municipal, un òrgan inexistent per al PP de La Pobla Llarga
L’alcalde de La Pobla, Rafael Soler, porta quasi un any fent cas omís a les peticions de convocatòria fetes per membres del Consell Agrari Municipal. El PSPV-PSOE de La Pobla denuncia l’incompliment del Reglament de funcionament d’este organisme, on s’establix la convocatòria mínima d’una sessió cada trimestre. Mentrestant, l’atur agrícola es duplica d’any en any.

El regidor socialista Ximo Vidal, representant del PSPV-PSOE en el Consell Agrari de La Pobla, considera que la falta de treball d’este fòrum està conduint a l’agricultura local a un carreró sense eixida: “hauríem d’estar reunits per a parlar sobre les necessitats dels nostres agricultors i en canvi estem assistint de braços creuats a l’augment de les xifres interanuals d’atur al camp”. De novembre del 2012 a novembre de 2013 l’atur agrícola de La Pobla Llarga ha pujat un 85%, marcant un rècord absolut durant els mesos de juliol i agost amb 49 aturats d’este sector.

L’alcalde de La Pobla està incomplint també un dels punts fonamentals del Reglament de funcionament del Consell Agrícola, segons el qual una quarta parts dels membres pot sol·licitar una reunió de caràcter extraordinari que com a molt tard s’hauria de convocar en el termini de 10 dies. Doncs bé, en març de 2013 cinc dels onze membres del Consell – quasi dos quartes parts- van demanar a l’alcalde una reunió per tractar la proposta de creació d’un Banc de Terres. La resposta de Soler va ser negativa, en considerar que “no és un tema urgent”.

El regidor socialista Ximo Vidal defén la idea de crear un Banc de Terres a La Pobla, el qual seria un registre municipal per a posar en contacte el propietaris de terres abandonades amb persones que pogueren cultivar-les. “Este projecte tindria un cost zero per a l’Ajuntament, però en canvi permetria frenar la pèrdua de la superfície agrària útil, la posada en valor de cultius perduts, el manteniment del paisatge i la cultura agrícola que ens identifica, i finalment seria una opció de treball per als aturats del poble”, diu el regidor socialista.

El Consell Agrari hauria de funcionar com a un òrgan consultiu on tingueren participació els agricultors i la resta de ciutadans relacionats amb el camp. Per contra, s’ha convertit en un òrgan invisible per al PP de La Pobla. “Amb la seua intransigència, la seua actitud dictatorial i les poques ganes que té de treballar pel poble, Soler acabarà soterrant La Pobla Llarga. Per això demanem una vegada més la seua dimissió”, conclou Ximo Vidal.

PSPV La Pobla Llarga

Comparteix

Icona de pantalla completa